free download 78 travel guides written by experts

SAFIR pentru femeile din Oltenia, Bucuresti-Ilfov si Centrul tarii

· 437 de femei instruite pentru a avea succes în afaceri sau la locul de muncă
· Cursuri gratuite de lucru pe computer, antreprenoriat și de îngrijitor la domiciliu
· Promovarea femeii în societate, a dreptului ei de a lucra și de a iniția o afacere
· 3 premii oferite pentru cele mai bune planuri de afaceri ale participantelor la cursuri

Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” este proiectul prin care Asociația React va instrui 437 de femei cu studii minime și le va susține în demersurile lor de a se angaja sau de a-și deschide propria afacere.

Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (S.A.F.I.R.) este instrumentul prin care cele 437 de femei vulnerabile social vor fi formate profesional şi înregistrate într-o reţea online a profesioniştilor în îngrijirea bătrânilor la domiciliu. Mai mult, reţeaua va reprezenta cadrul în care absolventele cursurilor vor primi sfaturi şi suport din partea unor specialişti în domeniu şi vor fi puse în legătură cu potenţiali clienţi şi angajatori.

SAFIR propune femeilor cu cel puţin 8 clase, să obţină o calificare într-un domeniu cu cerere din ce în ce mai mare pe piaţa muncii: serviciile de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. Absolventele cursurilor vor obţine diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Ele pot deveni liber profesioniste, îşi pot deschide o afacere sau se pot angaja în domeniu, ajutate de reţeaua online şi de experţii din proiectul „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”.

În plus, pentru a reduce numărul cazurilor în care femeile sunt descurajate să fie active pe piața muncii, pe criterii de gen. Vor fi organizate șase sesiuni locale de instruire pentru promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale și economice a femeilor. La sesiuni vor participa reprezentanții instituțiilor mass-media, potențiali angajatori și angajați din organizații neguvernamentale.

„Șansa unei reușite pare departe când ești la început. De aceea, am creat Safir; pentru că în fiecare dintre noi există forță de muncă, talent, pasiune care pot fi șlefuite și puse în valoare pentru o carieră de succes. Cred în șansa de reușită a tuturor femeilor și îmi doresc ca fiecare să aibă puterea de a trece de primul hop. Este nevoie doar de puțină voință. Mult succes!” (Anca Ștefan, Președinte Asociația React)

În final, pentru a stimula creativitatea femeilor, va fi organizat un concurs de idei de afaceri cu premii. Cele mai ambițioase cursante vor fi promovate individual într-o campanie de încurajare a femeilor care au avut succes în urma participării în proiect.

„Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeşte în Oameni!

Bucuresti, 22.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *