free download 78 travel guides written by experts

Sa nu te intorci niciodata

Lee Child
Editura TREI

Jack Reacher, fost maior in armata americana – unitatea speciala 110, are o discutie telefonica in urma careia decide sa revina la baza pentru a o cunoaste pe cea care conducea acum unitatea. Cand ajunge afla insa ca maiorul Turner fusese inlocuita (arestata de fapt) iar el este… repus in functie.

Lucrurile se complica atunci cand vede ca este urmarit – desi persoanele NU par a fi oameni ai armatei. Mai mult, este si el arestat si acuzat ca l-ar fi omorat pe un barbat in urma cu multi ani. Reacher afla, de asemenea, ca ar avea si o fata. Adolescenta deja.

Reuseste sa afle ca Turner a fost inlaturata din cauza unei misiuni in Afganistan (cei doi militari trimisi de ea acolo sunt descoperiti morti) si decide sa incerce sa evadeze, sa o ia si pe maiorul Turner cu el si, impreuna, sa descalceasca itele complicatelor arestari si legaturii cu Afganistanul.

Ca intotdeauna romanul amplu (are peste 500 de pagini) se citeste pe nerasuflate. Lee Child are darul de a crea personaje si actiuni interesante si de a scrie intr-un stil care te face sa nu lasi cartea din mana pana nu afli deznodamantul, rasturnarile de situatie fiind provocatoare si oferind noi piste – si un final neasteptat.

„Sa nu te intorci niciodata” este un roman din seria cu Jack Reacher in centru – insa este, ca de obicei, o carte care se poate citi independent.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *