free download 78 travel guides written by experts

Sa nu-i uitam pe cei 49 de romani ucisi pe Baricada de la Inter!

Paul Cozighian ne invită să nu-i uităm pe cei 49 de români ucişi pe Baricada de la Inter

Paul Cozighian Productions va aduce, în seara de 21 decembrie, începând cu ora 21.00, un omagiu sobru celor 49 de oameni ucişi în faţa Hotelului Intercontinental. Pentru a marca trecerea a 20 de ani de la Baricada de la Inter, Cozighian invită românii în aceleaşi locuri şi la aceeaşi oră în care s-au petrecut evenimentele din 1989.

TVR 3 va transmite în direct manifestările de reculegere şi aducere-aminte, pentru ca telespectatorii care nu pot fi prezenţi să afle numele celor 49.

Evenimentul numit ,,Baricada de la Inter" se va desfăşura în seara zilei de 21 decembrie 2009, lângă Hotelul Intercontinental. În faţa Teatrului Naţional va rula încă de dimineaţă un montaj de 30 de minute cu imagini surprinse de Paul în noaptea reprimării violente a demonstraţiei. Vor fi prezente la eveniment rude ale celor 49 de oameni ucişi atunci. Spectacolul de două ore, transmis în direct de TVR 3, din Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti va include momente de muzică oferite de pianistul Dan Grigore, violonistul Gabriel Croitoru, violonistul Varujan Cozighian, Quartetul de coarde George Enescu, Corul de Copii Radio, condus de Voicu Popescu, DJ Vasile, saxofonistul Cristian Soleanu şi violoncelistul Dorel Fodoreanu, acesta din urmă dorind să cânte chiar pe camionul care va fi adus în mod simblic la locul Baricadei.

Despre Paul Cozighian

Producătorul şi regizorul Paul Cozighian este unul dintre cei care au participat la Baricada din noaptea de 21 decembrie 1989, de lângă Hotelul Intercontinental şi la luarea cu asalt a Comitetului Central al PCR.

Fiind student la regie-film, Paul deţinea în acea perioadă o cameră video, cu care a surprins cele mai importante evenimente petrecute în Bucureşti, în decembrie ’89.

La 20 de ani distanţă, Paul încearcă să informeze tinerii şi să reamintească celor mai în vârstă evenimentele din istoria recentă a ţării, istorie la care a fost martor şi actor. "Invit, mai ales pe cei tineri, să coboare în stradă, să vină la ora 21.00, jos la Inter, să ne aducem aminte de cei care au plătit cu viaţa şi să le mulţumim doar prin prezenţa noastră. Nu este nicio manifestare politică. Ca simpli cetăţeni, venim să ne amintim de aceşti oameni".

Bucuresti, 17.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *