free download 78 travel guides written by experts

„Sa facem lumina!” – o editie speciala de Paste „Asta-i Romania”

In urma cu doua luni, echipa „Asta-i Romania” pornea o campanie de constientizare referitoare la o realitate incredibila: in 2016, intr-o Romanie care se doreste europeana, exista zeci de familii care traiesc in comunitati rupte de lume, in care nu exista curent electric.

Seria de reportaje, intitulata sugestiv „Tie ti-e frica de intuneric?”, a scos la lumina povesti de viata impresionante ale oamenilor care isi duc zilele in zone izolate.


„Ce am facut cu aceasta serie de reportaje este doar inceputul, semnalul nostru de alarma si dorinta de a aduce lumina in casele celor care au nevoie de curent electric, fie ca este vorba de copii care invata la lumina lapasului sau a lumanarii, fie de oamenii care sunt nevoiti sa mearga multi kilometri distanta pentru a ajunge la o sursa de apa, ori la un drum. In prezent, in Romania exista aproximativ 100.000 de locuinte fara electricitate. E vorba de familii care au fost lasate sa traiasca in bezna, desi, printr-o hotarare de Guvern pentru perioada 2012-2016 toate aceste comunitati trebuiau electrificate. Ne dorim ca demersul nostru sa isi gasesca raspuns in deciziile la nivel politic, iar schimbarea in bine a vietii acestor oameni sa se produca intr-un timp cat mai scurt”, spune Mihai Ghita, realizatorul si prezentatorul emisiunii „Asta-i Romania”.

Intr-un gest unic pe piata media din Romania, Kanal D a hotarat a hotarat sa instaleze din fonduri proprii panouri fotovoltaice pentru cele mai afectate familii din satul Ciosa, judetul Bistrita-Nasaud. Intreaga actiune se va concretiza intr-o editie speciala de Paste, sub titulatura „Sa facem lumina!”.

„Multe dintre familiile pe care le-am intalnit nu au o deloc viata usoara. Nu ai cum sa ramai nepasator la aceasta realitate, iar prin editia speciala de Paste «Asta-i Romania» veti pute fi partasii unor momente extraordinare. Visul care parea atat de indepartat, acela de a avea lumina, se indeplineste”, adauga Mihai Ghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *