free download 78 travel guides written by experts

S-au incheiat filmarile la „Despre oameni si melci”, cel de-al doilea

lung metraj regizat de Tudor Giurgiu

Saptamana trecuta s-au incheiat filmarile la cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci (titlu in lucru/working title), o coproducţie România-Franţa, după un scenariu semnat de Ionuţ Teianu.

Filmul relatează povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmarile au avut loc in diverse locatii din Bucuresti, Calarasi, Amara, Targoviste, Breaza si Ploiesti si s-au desfasurat pe parcursul a 6 saptamani.

Din distribuţie fac parte: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Jean Francois Stevenin (//bit.ly/pWfM1z), Robinson Stevenin, Ion Besoiu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă, Alina Berzunţeanu, Puya.

Filmarile au început vineri, 26 august 2011, si s-au sfarsit la inceputul saptamanii trecute(27 septembrie 2011).

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2012).

Proiectul a obtinut cea mai mare finantare de la CNC în sesiunea din vara anului trecut si beneficiază de susţinere financiară atât din partea Eurimages cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network(SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. TVR şi HBO Romania au contribuit de asemenea la procesul de finantare.

Producţia are un agent internaţional de vânzări, compania franceză Elle Driver, care l-a achiziţionat încă din faza de scenariu. Filmul este produs de Libra Film (Romania) şi Agat Films(Franta), iar producătorii sunt Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu şi Patrick Sobelman (//bit.ly/pnDo5O). Vivi Drăgan Vasile este directorul de imagine al filmului.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii de la filmari, precum si din etapele urmatoare ale productiei, va invitam sa accesati blogul filmului: www.despreoamenisimelci.ro si pagina de facebook a acestuia: //www.facebook.com/Despre.oameni.si.melci.

Parteneri: Sony Limited Weybridge sucursala Bucureşti, Dacia, Tribute by George Soare, Residence Hotels Bucuresti.

Bucuresti, 03.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *