free download 78 travel guides written by experts

S-a legalizat prostitutia!

Luciana Petrescu
Director General
Veikko Solutions

Mai deunazi a circulat un studiu care concluziona ca prostitutia s-a legalizat. Ah, nu, nu vorbesc despre S.R.L.-izarea domnisoarelor de pe centura sau alte stabilimente, ci de prostitutia fortei de munca.

E foame de bani! Pe ritmuri de hip hop sau hei rup, micul Hagi Tudose este gata sa faca orice pentru inca un galben la saltea. Mai mult, pr-istii si marketing-ii nostri, unele dintre cele mai educate persone prin natura cerintelor care li se impun, au declarat in acel trist studiu ca prefera sa fie stresati, dar bine platiti.

„Oare nu cumva ar trebui sa muncim nestresati – maketing, pr – ce-o fi? Oare nu ar trebui sa facem lucrurile de placere? Sa ne fie bine? Sa fie atat de… negru sistemul incat sa se stie ca nu poti face cariera si sa ai o afacere de succes in pr daca nu stai noptile, daca nu renunti la viata ta, daca nu esti stresat de sefi…?,” imi spunea Loredana Pascal, initiatoarea PRwave.

Loredana cred ca este singura persoana pe care o mai aud declarand in public asa ceva. Da, doamnelor si domnilor, viata poate fi frumoasa si profitabila, mai ales daca nu sunteti stresati! Majoritatea romanilor au uitat sa aiba coloana verterbrala. Dorinta de a initia o afacere, un proiect, o antrepriza care sa le demonstreze capabilitatile si sa le aduca si venituri s-a topit undeva in tranzitia in care ne balacim de aproape doua decenii.

{viewonly=registered,special}In goana dupa un tun instantaneu (pleonastic vorbind) se prostitueaza pe la tot felul de patroni, renuntand la independenta, la demnitate, la opinii, la viata lor. Nu toti sunt facuti sa-si deschida propria afacere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa suporti abuzuri – de la injuraturi pana la hartuire sexuala, de la incalcari flagrante ale legislatiei pana la incalcarea drepturilor omenesti – doar pentru „sfantul” ban. Care mai este diferenta fata de prostituatele care se lasa exploatate si vandute pentru cateva fasii de plastic?

La fel de adevarat este faptul ca-n lumea de azi fara bani nu poti realiza nimic. Asta nu inseamna totusi ca trebuie sa-ti vinzi sufletul diavolului, fie ca esti pr-ist, marketing sau altceva. Popoarele Asiei nu au uitat ca solutia in viata este calea de mijloc, ocolirea cu iscusinta a extremelor. Daca stam sa analizam un pic, totul se bazeaza pe un fir logic.

Daca esti NE-stresat ai mintea limpede, forta de munca, capacitatea de a gasi solutii si rezolvari ingenioase, un sentiment de implinire si de incredere in sine. Stresul nu face decat sa te stoarca de putere, sa te incordeze pana cand ultima farama de inteligenta se sfarma sub presiunea disperarii, sanatatea ti se dezintegreaza din cauza lipsei de somn, cazurile cu totul nefericire incheindu-se in rezerva de spital, cu consecinte cronice pe toata durata vietii. Vorba reclamei: „Wake up, man!”

Fara stres, cu zambetul pe buze, emanand incredere, banii vin singuri la tine. Stresat, haituit, umilit, nu faci decat sa te incordezi si sa devii si mai frustrat, zi de zi, banii ocolindu-te cu incapatanare, doar trecandu-ti pe la nas, apoi strecurandu-se in alt buzunar.

Merita sa te sacrifici pentru bani, pentru un patron care niciodata nu-ti va da ceea ce iti doresti cu adevarat, pentru o iluzie? Eu cred ca asemenea trairi radicale sunt justificate daca cei dragi, daca familia ta, daca cei din inima ta au nevoie intr-o asemenea masura de tine.

Afacerile, implicit banii, se fac cu mintea deschisa si odihnita. Secretul succesului sunt echilibrul si respectul fara de sine si de ceilalti! Trebuie sa vezi dincolo de aparente, obiectiv pentru care pr-istii si marketing-ii sunt antrenati in mod special. Cartile motivationale, ultimile mode cu care esti continuu bombardat si care in permanenta striga „Bani, Bani, Bani!” trebuie date de o parte ca o simpla perdea. Omul de succes este in stare sa paseasca pe calea de mijloc fara exagerari si fara a se prostitua.

Forta de munca, trezeste-te! Loveste-te cu capul de pragul de sus daca altfel nu se poate, numai recapata-ti vederea! Renunta la gudurarea pe langa picioarele unora si altora, nu te mai vinde pentru cativa dinari! Mergi mai departe, urmeaza-ti instinctul, fii fericit si astfel vei atrage bogatia.

Charles Caleb Colton, reverend, sportiv, unul dintre cei mai rafinati scriitori, de neegalat in tipurile noastre, spunea in aforisticul Lacon (1825) astfel: „Bogatiile ne pot facilita sa facem favoruri, dar sa le conferim decenta si eleganta este nevoie de ceva ce avutiile nu pot da.” („Riches may enable us to confer favours, but to confer them with propriety and grace requires a something that riches cannot give.”)

Dezbatem aceasta tema pe Know-How Exchange

Alte articole:
Tara lui Moca

Scriitor, eseist, redactor, organizator de evenimente si specialist in comunicare, Luciana Petrescu a lucrat timp de sase ani in presa, indreptandu-si apoi atentia spre domeniul relatiilor publice. Acumuland experienta atat in mediul privat cat si in cel al administratie publice, in 2005 s-a decis sa inceapa propria afacere, Veikko Solutions.

Veikko Solutions aduce in premiera un amestec de servicii si produse care sa raspunda nevoilor tehnologice si informationale ale clientilor sai. O companie de succes necesita servicii intrepatrunse de IT si afaceri publice, deoarece ambele domenii impart o singura esenta: comunicarea.
In mai putin de un an printre clientii Veikko Solutions s-au numarat persoane fizice si juridice, atat din Romania cat si internationale. {/viewonly}
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *