free download 78 travel guides written by experts

S-a lansat programul educațional “Sănătate prin aqua gym”

În perioada 14 august – 15 septembrie, The President Pool & Lounge derulează programul educațional “Sănătate prin aqua gym”, un proiect care și-a propus educarea publicului larg în ceea ce privește beneficiile din domeniul sănătății pe care le aduce gimnastica acvatică.

Lansarea proiectului a avut loc pe 14 august, la piscina din cadrul Centrului de Evenimente The President și a inclus un antrenament de aqua gym realizat de instructorul Eduard Bălăiță.

La activitățile de gimnastică acvatică ce au lansat proiectul au fost invitați să participe iubitori ai activității în aer liber și abonați ai The President Pool & Lounge, clienți, jurnaliști și public larg.

Sănătate prin aqua gym

”Proiectul ”Sănătate prin Aqua Gym” a fost creat din dorința de a pune accentul pe o problemă curentă a societății moderne: lipsa de mișcare ce afectează copii și adulți, deopotrivă; suntem mereu prea ocupați cu munca sau prea concentrați pe problemele cotidiene și uităm să facem activitate fizică, devenim sedentari și acest lucru ne poate afecta sănătatea. Prin acest proiect vrem să arătăm că putem respecta sfatul medicului de a face 30 de minute de mișcare pe zi, chiar și in concediu sau în momentele de relaxare. Iar beneficiile aduse de ședințele de gimnastică acvatică sunt neprețuite: este printre puținele sporturi care solicită organismul fără să-l supună la un efort intens și îl modelează armonios, fără efecte secundare”, a declarat Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President.

Programul educațional „Sănătate prin aqua gym” este sprijinit de 13 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, IneditTV, IQool, Mujer, PRwave, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Știați că…

… Conceptul de aqua gym a fost folosit pentru prima dată de actrița Eleonora Vallone în 1984 ca metodă de recuperare fizică? Ulterior, actrița a pus bazele primei școli de instructori de aqua gym, în Italia și apoi, în Spania.

… Datorită greutății exercitate de apă antrenamentele de aqua gym sunt mai eficiente decât cele de aerobic în ceea ce privește caloriile arse și efortul depus?

… O ședință de aqua gym de 60 de minute poate arde în jur de 500 calorii, în funcție de condiția fizică a participanților?

… Acest tip de antrenament solicită articulațiile într-o măsură mai mică decât antrenamentele cardio sau fitness clasice, astfel că riscul de accidentare este foarte scăzut?

… Prin faptul că impactul asupra articulațiilor este mai redus, ședințele de gimnastică în apă sunt adesea percepute ca fiind mai puțin solicitante decât antrenamentele cardio clasice?

… Exercițiile de gimnastică acvatică nu provoacă febră musculară, însă pot ajuta la eliminarea kilogramelor în plus, modelează corpul și îl tonifică?

… Este printre puținele tipuri de antrenamente recomandate femeilor însărcinate, precum și persoanelor cu diferite afecțiuni: artroză, spondiloză, reumatism?

… Printre beneficiile aduse de gimnastica acvatică se numără: reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, precum și reglarea nivelului de zahăr din sânge?

… Apa face corpul cu 30% mai ușor, de aceea exercițiile de gimnastică acvatică par mult mai ușor de realizat?

… Nu este nevoie să știi să înoți pentru a practica gimnastică în apă, deoarece exercițiile de aqua gym se realizează în zone ale piscinei cu apă mică?

Material realizat de Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President, în cadrul programului educațional ”Sănătate prin Aqua Gym”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *