free download 78 travel guides written by experts

S-a lansat prima revista digitala de fotografie cu continut

generat in intregime de utilizatorii de Internet

Evensys si Implement Studio au lansat revista digitala Project PXL, un proiect colaborativ care a reunit in 280 de pagini peste 254 de fotografii selectate din randul celor mai populare categorii de imagini. Lansarea oficiala a revistei a avut loc in cadrul evenimentului Webstock – cel mai important eveniment de blogging si web 2.0 din Romania. Project PXL este o revista digitala de fotografie, care se poate descarca si rasfoi pe computer. Continutul revistei a fost compilat din imagini trimise de pasionatii de fotografie, utilizatori de Internet, in mare parte bloggeri. Revista se diferentieaza prin structurarea ei intr-un format ce asigura o explorare selectiva la nivelul continutului, aplicatia permitandu-i utilizatorului sa selecteze direct categoria de imagini pe care doreste sa o vizualizeze, fara a mai fi astfel nevoit sa rasfoiasca paginile anterioare acesteia. In plus, utilizatorul are posibilitatea de a oferi feedback direct din paginile revistei, prin simpla completare a unui box special destinat comentariilor sau sugestiilor.

“Project PXL a fost gandit ca o revista de fotografie sau altfel spus, un mic catalog foto, care sa compileze imagini primite de la pasionatii de fotografie. Multe dintre acestea sunt demne de reviste cunoscute, altele insa au mai degraba o valoare personala. Toate insa au o poveste si reprezinta ceva pentru autori. Pe aceasta insemnatate am mizat cand am pornit acest proiect. Dupa acest prim experiment, avem multe motive sa continuam Project PXL”, afirma Cristian Manafu, Managing Partner in cadrul companiei Evensys.

Publicatia a fost realizata cu sprijinul Implement Studio, care au lansat de asemena prima revista (exclusiv) digitala din Romania, Motorplay. Singura cerinta pentru introducerea pozelor in revista a constat in faptul ca acestea trebuiau sa se incadreze intr-una din cele 10 categorii – nature (peisaj, flora, fauna etc.), people (portrete, poze de grup, oameni obisnuiti, stari, emotii etc), events (concerte, conferinte, manifestatii etc.), cars (poze de la evenimente auto sau de la saloane etc.), details (de la insecte la picaturi de apa), digitally enhanced (imagini modificate in programe de editare foto), urban (poze din oras, fashion, arhitectura etc), abstract, sport (evenimente sportive) sau altele (orice poza ce nu ar intra in categoriile de mai sus).

Project PXL nu este un concurs ci un proiect cu continut generat de persoane pasionate de fotografie. Totusi,  realizatoarea celei mai bune poze aparuta in Project PXL a beneficiat de un premiu, o geanta Python Pack oferita de Booq, si creata special pentru pasionatii de fotografie. Alegerea a apartinut organizatorilor evenimentului Webstock si partenerilor sai.

Evenimentul Webstock a avut loc pe data de 3 octombrie 2008 la Howard Johnson Grand Plaza Hotel si a fost organizat de Evensys in parteneriat cu Vodafone si sponsorizat de companiile LG si Adobe.

Revista Project PXL se poate descarca in mod gratuit de pe site-ul evenimentului Webstock, www.webstock.ro.

Bucuresti, 09.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *