free download 78 travel guides written by experts

S-a lansat Fairsolve.com – platforma online pentru vanzarea transparenta

a bunurilor supuse vanzarii fortate

Fairsolve.com facilitează comercializarea online de bunuri supuse vânzării forţate, punând în legătură practicienii în insolvenţă, executorii judecătoreşti şi instituţiile financiare cu potenţialii cumpărători, din ţară şi străinătate. Platforma este deschisă şi vânzărilor sau licitaţiilor de produse şi servicii aflate în proprietate privată şi necondiţionate juridic.

Proiectul îşi propune să transparentizeze procedurile de vânzare forţată, inclusiv lichidările judiciare şi executările silite, o zonă aflată până acum la îndemâna speculatorilor. De asemenea, proiectul are ca obiectiv centralizarea pieţei bunurilor supuse vânzării forţate cu beneficii directe şi imediate asupra vitezei de valorificare a acestora şi pentru stabilirea unui indicator real al pieţei pentru diferitele categorii de bunuri.

Anunţată încă din iunie, în cadrul conferinţei Vânzări forţate în era digitală, platforma Fairsolve.com va gestiona întreg procesul de valorificare a bunurilor supuse vânzării forţate, începând cu lansarea licitaţiei de către vânzător şi până la predarea efectivă a bunului către câştigătorul licitaţiei.

Fie că doresc să liciteze sau să ofere spre cumpărare bunuri aflate în proprietate personală ori în numele unor debitori, utilizatorii noii platforme trebuie să se înregistreze mai întâi ca membri ai comunităţii online.

Cei interesaţi de achiziţii vor putea participa la licitaţii libere în mod direct şi transparent. În eventualitatea în care aceştia se înscriu la licitaţii cu ofertant validat, aceştia vor avea de îndeplinit în prealabil anumite condiţii stabilite de vânzător sau ca rezultat al unor reglementări legale.

Pentru început, Fairsolve.com va găzdui licitaţii din domenii precum imobiliare, auto, utilaje şi mobilier.

Platforma Fairsolve.com este deţinută în parteneriat de experţii în insolvenţă Gheorghe Piperea, Mircea Deaconu şi Florian Mateiţă [asociaţi, printre altele, în societatea de practicieni în insolvenţă RomInsolv] şi antreprenorii Lucian Despoiu [co-proprietar al ageţiei interactive Kondiment] şi Dragoş Stanca [co-proprietar al regiei de vânzări online Q2M şi al companiei de webdevelopment PUBLYO].

Bucuresti, 25.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *