metalshow

S-a lansat campania de sensibilizare “Doneaza Sange”

Campania este organizată de Reţeaua Info-Sănătate, Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge cu spirijinul Farmaciilor Dona şi se desfăşoară în 250 de spitale şi clinici din România.

Reţeaua Info-Sănătate si Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge, împreună cu Farmaciile Dona a lansat campania de sensibilizare „Donează sânge!”.

Campania se va desfăşura pe tot parcursul anului 2011 în instituţii medicale, spitale şi clinici private partenere Reţelei Info-Sănătate.

„Reţeaua Info-Sănătate pune la dispoziţia campaniei 250 de spaţii de afişaj în spitalele şi clinicile medicale private din România, precum şi spaţii de promovare în publicaţiile Info-Sănătate: Ziarul Info-Sănătate, Ziarul Medicina de Familie, revista Scientific American Mind România – Psihologia Azi. Cred că donarea de sânge este o acţiune civică, nu un gest umanitar, şi sper să contribuim prin această campanie la dezvoltarea simţului civic al românilor. Ştiu că se va realiza în paşi mici, dar orice pas înainte ne duce mai aproape de civilizaţia europeană pe care cu toţii ne-o dorim şi în România.”, a declarat lect. univ. dr. Ovidiu Brazdău, manager Reţeaua Info-Sănătate.

"Încercaţi să vă imaginaţi un doctor cu mâinile legate. Aceasta este o situaţie cu care ne confruntăm adesea: înaintea unei operaţii chirurgul se întreabă dacă are sângele necesar acelei intervenţii. În cazul unei operaţii programate, Centrele de Transfuzie pot strânge şi trimite pungile de sânge necesare, dar în urgenţe acest lucru devine imposibil. Uneori, dacă un pacient are o grupă rară, este greu de găsit sângele pentru operaţie, chiar dacă se ştie din timp ziua operaţiei.

În lume, se donează 80 de milioane de unităţi de sânge anual, dar nevoia de sânge este mult mai mare. Numărul donatorilor voluntari din cadrul Fundaţiei Donatorilor Benevoli de Sânge este de 800 de persoane. La nivel de ţară însă sunt mult mai multi donatori voluntari. Donarea de sânge este expresia concentrată a generozităţii şi altruismului. În majoritatea ţărilor europene, donarea de sânge este o tradiţie şi a fi donator este o mândrie. Donarea nu doare, e sigură şi salvează viaţa cuiva!", a declarat psiholog Antoaneta Bugner, preşedinte Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sange.

Poze cu afişele campaniei sunt disponibile la adresa de facebook: //www.facebook.com/InfoSanatate?sk=wall.

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *