Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

S-a incheiat Seminarul „Talking Books” – editia a III-a, organizat de Radio Romania si EBU

Pentru al treilea an consecutiv, Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, a fost gazda seminarului ”Talking Books”, iniţiat de Radio România în parteneriat cu EBU (European Broadcasting Union), eveniment dedicat posturilor publice de radio din reţeaua EBU.

Ediţia de anul acesta a propus spre dezbatere următoarele teme:”Radioul şi traducerile literare” şi ”Rolul radiourilor publice în promovarea literaturii străine”.

Seminarul a fost deschis de domnul Pierre-Yves Tribolet, Şef Euroradio Classics, care a apreciat efortul făcut de Radio România în organizarea deopotrivă a Târgului Gaudeamus cât şi a celei de a treia ediţii a Seminarului Talking Books şi a ţinut, de asemenea, să sublinieze buna colaborare dintre EBU şi Radio România derulată, în special, în zona transmisiilor muzicale.

În cuvântul de deschidere, domnul Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Radio România, a precizat că: „Seminarul Talking Books este una dintre componentele teoretice ale Târgului Gaudeamus, dar şi una dintre cele mai importante componente din zona relaţiilor internaţionale, fiind iniţiat de Radio România în parteneriat cu EBU şi fiind un eveniment dedicat posturilor de radio membre EBU. Aş dori să adaug că eforturile noastre nu ar fi avut rezultate atât de bune fără sprijinul domnului Pierre-Yves Tribolet. Domnia sa ne-a acordat informaţiile şi resursele necesare pentru a ne ajuta să creăm, din nou, un eveniment memorabil şi de succes şi este un prieten de nepreţuit al echipei noastre, lucru pentru care îi suntem recunoscători.”

Invitatul de onoare al acestei ediţii a seminarului a fost domnul Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român. Domnia sa a început prin a aprecia faptul că Radio România este o prezenţă constantă în viaţa românilor, mulţi dintre noi fiind „dependenţi de radioul public”. Expunerea susţinută de Andrei Marga s-a intitulat „The lanscape in Romania” şi a fost apreciată prin aplauze sincere de către toţi participanţii.

Printre cei prezenţi la seminar s-au numărat anul acesta profesionişti ai radioului din Italia, Republica Moldova, Croaţia, Ungaria, Rusia şi România.

Bucuresti, 22.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *