free download 78 travel guides written by experts

S-a incheiat cea de-a IX-a editie a Targului GAUDEAMUS – Craiova

Evenimentul a fost organizat de Radio Romania – echipa GAUDEAMUS si Radio Oltenia Craiova in perioada 23 – 27 februarie si a fost gazduit de foaierul Teatrului National «Marin Sorescu».

Premiile editiei 2010 a Targului GAUDEAMUS Craiova, decernate in cadrul festivitatii care a avut loc sambata, 27 februarie, ora 12.00, sunt urmatoarele:
 
Trofeele GAUDEAMUS acordate expozantilor prin Votul Publicului:
 
·          Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura Humanitas, locul 2 – Grupul Editorial Corint si locul 1 – Editura Adevarul Holding;
·          Cea mai ravnita carte a targului a fost desemnat volumul „La Lilieci” de Marin Sorescu, publicat de Editura ART;

·          Trofeul Presei a revenit cotidianului „Cuvantul libertatii” – sectiunea publicatii, postului Radio Sud – sectiunea radio si postului TVS – sectiunea TV; evident, posturile Radio Romania, inclusiv Radio Oltenia Craiova, desi au inregistrat numeroase voturi, nu au intrat in competitie. De asemenea, multe dintre voturile vizitatorilor au fost acordate altor catorva posturi TV locale, care au avut o contributie semnificativa la mediatizarea evenimentului – TVR Craiova, 3TV si GTV.

Premiul Educatia, acordat de catre organizatori, a fost castigat de Editura Universitaria a Universitatii din Craiova.

Trofee acordate vizitatorilor:

Premiul Miss Lectura, constand intr-un pachet de produse cosmetice oferite de Oriflame Romania si Fundatia „Noi citim”, a fost acordat domnisoarei Roxana Savulescu (22 ani), masterand in anul I la Institutul de Stiinte Economice Craiova.

Premiile extragerii finale a Tombolei GAUDEAMUS, adresata vizitatorilor si derulata pe baza buletinelor pentru Votul Publicului, au fost castigate de domnisoara Andra Stoedin (locul 1 – un CD/MP3 radio), de doamna Mariana Padureanu (locul 2 – o geanta pentru notebook si un program antivirus) – premii oferite de catre organizatori, si de domnul Silviu Epure (locul 3 – un pachet de carti oferite de Fundatia „Noi citim”).

Bilantul statistic al editiei se prezinta astfel:

·        Suprafata targului: peste 360 mp, foaierul Teatrului National fiind ocupat integral;

·        Numarul expozantilor: 60, reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniile editorial si educational;

·        Programul de manifestari al editiei a cuprins 25 de evenimente;

·        Numarul vizitatorilor a fost de circa 13.000, ceea ce, in conditiile dificile din acest an, reprezinta o adevarata performanta; 

·        Valoarea vanzarilor directe a fost, conform declaratiilor expozantilor, de circa 200.000 de lei, un semnal pozitiv pe care primul targ de carte din acest an il lanseaza pentru evenimentele similare ce vor urma;

·        In cadrul programului „Cartile se intorc acasa”, initiat de Radio Romania cu prilejul acestei editii a Targului GAUDEAMUS Craiova, au fost donate peste 1.000 de volume, destinate in acest an bibliotecilor din comunele Bucovat, Cerat, Cotofenii din Dos, Mischii si Podari (ai caror reprezentanti le-au preluat din incinta targului in cursul acestei ultime zile a manifestarii). Cei care au contribuit la crearea acestui important fond de carte au fost Fundatia „Noi citim”, expozantii (editurile ALL, Corint, Curtea Veche, Didactica si Pedagogica, Girasol, Humanitas, Intact, Nemira, Okian, Semne si Succes Media) si vizitatorii targului, dintre care ii mentionam doar pe cei care au dorit ca gestul lor sa fie cunoscut: domnii Ion Nadelu, Ionel Berceanu, Iulian Pantelie, Gheorghe Mocanu si doamnele Maria Mocanu, Mariana Cecilia Mitroi si Elena Popescu. Programul va fi continuat in aceasta zona a tarii, dupa incheierea targului, de catre Radio Oltenia Craiova si pe parcursul intregului an, la nivel national, cu sprijinul posturilor Radio Romania Regional.

In cadrul targului a fost organizata finala zonala a celei de a saptea editii a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, la care au participat elevi de la licee si colegii nationale din Craiova. Castigatorii concursului, desemnati de un juriu format din profesori de limba romana, sunt Loredana Mihaela Duica-Tudor (Colegiul National „Carol I”) – locul 1, Ileana Vladut (Colegiul National „Fratii Buzesti”) – locul 2 si Denisa Gabroveanu (Colegiul National „Elena Cuza”) – locul 3. Premiile au constat in sume de bani destinate achizitiei de carti din targ, oferite de organizatori, si in carti oferite de Fundatia „Noi citim”. Ocupanta locului 1 va participa la finala nationala a concursului, care va avea loc cu prilejul editiei a XVII-a a Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura (Bucuresti, 17 – 21 noiembrie a.c.).

Ziarul Targului a fost realizat de cotidianele „Cuvantul libertatii” – castigator al Trofeului Presei, sectiunea publicatii, la editia precedenta – si „Editie speciala”.

Accesul a fost gratuit.

Urmatoarea etapa a Caravanei GAUDEAMUS va avea loc la Cluj – Napoca (editia a XI-a), in perioada 14 – 18 aprilie a.c.

 Bucuresti, 28.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *