free download 78 travel guides written by experts

România, te iubesc! a încheiat campania Căutăm primar, model european

Știrile PRO TV au dat startul campaniei Căutăm primar, model european pe 5 mai, o dată cu startul campaniei electorale, iar campania s-a încheiat ieri, în duminica alegerilor, cu o ediție specială România, te iubesc!.

În această lună, Rareș Năstase, corespondent special Știrile PRO TV, a adus în fața telespectatorilor modele de primari din Germania și Olanda, care au pus interesul public mai presus de interesul personal, iar rezultatele lor sunt cu adevărat spectaculoase și utile.


Reportajele difuzate în cadrul jurnalului de la ora 19:00 au fost urmărite, în medie, pe parcursul întregii luni de difuzare, de 1.3 milioane de telespectatori la nivel național, obținând o medie de 6.6 puncte de rating și 25.3% share, la nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani.

Scopul acestei campanii a fost de a le arata oamenilor ce pot face cei aleși pentru comunitate, ce pretenții pot avea cetățenii de la edili, ce lucruri se pot realiza cu determinare și bunăvoință, dar și de a le oferi oamenilor dreptul la replică, de a-și spune nemulțumirile pe platforma cautamprimar.stirileprotv.ro.

“Am vrut ca românii să aibă cele mai bune modele. Cetățenii trebuie să știe ce înseamnă o normalitate, care sunt standardele pe care trebuie să și le seteze, trebuie să aibă un model. Ne uităm la străini, vedem oazele lor de bunăstare, dar trebuie să avem și noi pretenții asemănătoare. Trebuie să avem aceste pretenții în fiecare zi, nu doar o dată la 4 ani. Și da, ne putem compara cu alte orașe, din țările din Vest. Sigur, e nevoie de bani, la ei sunt ceva mai mulți bani, au fost și la noi, dar au luat calea risipei și a deturnărilor de multe ori. Dar, nu este numai vorba de bani. Nemții au aceste exemple concrete de bunăstare permanentă, pe care le-ați văzut în reportajele difuzate, pentru că la ei, dincolo de bani sau mai presus de bani, e vorba de o filozofie, care presupune niște calități. Și în cazul primarului și al oamenilor. Relația din administrația locală germană între edil și cetățeni este exact sub forma unui parteneriat corect. Toată activitatea primarului este setată către cetățeni. Primarul e la dispoziția lor, îi consultă, îi întreabă. Nu îi trage de mânecă doar o dată la 4 ani, ci periodic, pe durata mandatului. Iar ei la fel, taxează în fiecare zi, dacă există derapaje.”, a declarat Rareș.

Duminica aceasta, de la ora 18:00, Alex Dima pune accentul pe campania electorală. El va arăta lucruri pe care alegătorii nu le-au văzut: cum s-a canditat, ce a fost permis, cum au câștigat unii și cum au pierdut alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *