free download 78 travel guides written by experts

S-a incheiat a a sasea etapa a concursului “Drumul spre celebritate”

Sambata, 27 martie, a avut loc la Palatul Mogosoaia a sasea etapa a concursului "Drumul spre celebritate" – eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" si Radio Romania Cultural. Invitata special a fost soprana Sorina Silvia Munteanu, prim-solista a Operei Nationale Bucuresti.
 
Etapa dedicata artei lirice a fost castigata de basul Iustinian Zetea. El a obtinut 104 din cele 222 de puncte oferite in egala masura de publicul alcatuit din elevi ai Liceului Teoretic si de juriul de specialitate. Iustinian Zetea s-a calificat astfel in finala care va avea loc la Palatul Mogosoaia pe 5 iunie 2010. Iustinian Zetea are 24 de ani, este din Turda si urmeaza cursurile de master ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Ionel Voineag. Va reamintim ca etapele precedente au avut urmatorii castigatori: chitaristul Robert Marian Caloian din Braila, student la Facultatea de muzica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, percutionistul Daniel Iudean din Targu Mures, student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, violoncelistul Octavian Alin Lup din Cluj Napoca, student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, flautista Roxana Popescu, studenta a Universitatii Nationale de Muzica din capitala, si pianistul Mihai Ritivoiu, student de asemenea la Universitatea de Muzica din Bucuresti.

Urmatoarea etapa a concursului se va desfasura in data de 17 aprilie. Este o etapa dedicata instrumentelor: trompeta si corn. La competitie vor participa 6 tineri muzicieni din Vaslui si Suceava. Invitat special va fi cornistul Ioan Gabriel Luca, solist instumentis in Orchestra Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti.

Asadar, Radio Romania Cultural si Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" va invita sa participati la descoperirea tinerilor muzicieni talentati de astazi si sa fiti martori la Drumul lor spre celebritate, intr-un proiect coordonat de Sebastian Craciun.

Bucuresti, 29.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *