metalshow

S-a fabricat modelul Scirocco cu numarul 100.000

Productie jubiliara la Volkswagen: s-a fabricat modelul Scirocco cu numarul 100.000

De la lansarea sa pe piata in 1974, acest coupe sportiv compact de la Volkswagen a fost cel mai de succes din segmentul sau: pana in 1992 au fost vandute 795.650 de vehicule. In prezent, se fabrica a treia generatie a modelului.

In data de 9 august 2010, la VW Autoeuropa – fabrica Automóveis Ltda. din Portugalia, la doar doi ani de la lansarea sa pe piata, Scirocco a treia generatie cu nr. 100.000 a iesit de pe linia de productie. “Scirocco este una dintre cele mai importante automobile pe care le producem. Pentru mine personal, a fost un moment emotionant”, a declarat Andreas Hinrichs, directorul fabricii Autoeuropa.

Modelul jubiliar este un Scirocco R 2.0 TSI, culoare albastru metalizat, cu un interior negru titan, sistem de navigare radio, Park Pilot si panou solar. In sudul Portugaliei, cu 3.000 de angajati, fabrica Volkswagen produce modelele Eos, noul Sharan si, incepand cu anul 2008, a treia generatie de Scirocco.

Cu un design atractiv si aspect sportiv, Scirocco impresioneaza puternic. In 2008, acesta a strabatut pana la AutoBild Design Award si a fost numit Masina Anului de revista Top Gear. Scirocco este la fel de bine cautat in motorsport, cat si pe sosele: in anul 2008, versiunea de curse a noului Scirocco a ocupat locul de top la cursa de 24 de ore de la Nürburgring. In timpul primei sale competitii in 2009, Scirocco GT24-CNG (cu gaz natural comprimat) a castigat in clasa automobilelor cu combustibil alternativ.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi in judetul Vrancea. De la inceputul anului 2010 Scorpion a devenit si distribuitor SEAT. Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen, Audi si Seat;
– piese de schimb din stoc sau la comanda.

Wolfsburg / Palmela/ Focsani / Bucuresti, 10.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *