free download 78 travel guides written by experts

S-a deschis MEZE Taverna, un restaurant cu specific grecesc cum doar in Grecia gasesti

Pentru pasionaţii de experienţe culinare desăvârşite, cea mai nouă destinaţie din Bucureşti este MEZE Taverna, un restaurant cu specific grecesc cum nu există altul! MEZE Taverna este situat în Centrul Istoric, pe strada Nicolae Tonitza nr. 6.

Noul restaurant îmbină perfect mâncăruri savuroase preparate minuţios după tipicul bucătăriei elene, un design ce reinterpretează într-o notă creativă elemente de decor tradiţionale şi atmosfera caldă şi primitoare atât de specifică Greciei. 

“La prima vedere, un restaurant poate părea doar un simplu loc unde oamenii vin să ia masa. Pentru noi însă, reprezintă un întreg univers, o întreagă experienţă oferită clienţilor şi credem că această experienţă trebuie să fie una absolut autentică. La MEZE Taverna vrem să le oferim celor care ne trec pragul o adevărată călătorie culinară prin Grecia, garantându-le un meniu de calitate superioară şi fără compromisuri de la reţetele originale”, a declarat Andrei Iuşut, proprietarul MEZE Taverna şi de asemenea proprietar al celebrului restaurant cu specific turcesc DIVAN.

Amenajările MEZE Taverna au durat 5 luni, cu o investiţie iniţială de circa 270.000 de euro.

Numele localului reprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia – “MEZE” (Gr. sg. Meze, pl. Mezethes), care ilustrează plăcerea grecilor de a lua masa împreună, de a împărţi bucuria cu familia şi cu prietenii. Din punct de vedere strict culinar, MEZE înseamnă servirea unei selecţii cât mai variate de feluri de mâncare, din care pot gusta toţi cei strânşi în jurul mesei, spre deosebire de servirea clasică, individuală, a fiecărui oaspete.

Meniul restaurantului a fost conceput de către unul dintre cei mai apreciaţi bucătari greci, Georgios Kritos. Acesta deţine una dintre cele mai de succes taverne din Grecia, care este inclusă în cel mai important ghid local de restaurante (Alpha Guide) şi deţine trofeul Gourmet Award 2010-2011, fiind inclusă în Top 12 al celor mai bune restaurante cu bucătărie tradiţională din Grecia.

Din meniu nu lipsesc cele mai populare feluri (tzatziki, horiatiki – celebra salată grecească, moussakas sau souvlaki), dar nici mâncărurile “de suflet” ale grecilor, mai puţin cunoscute turiştilor (arnaki kassandrino, loukaniko horiatiko, portokalopita). Cele mai multe ingrediente – de la brânza feta la măsline, de la unt la miere, de la ulei de măsline la pita, de la calamari şi caracatiţă la carne de vită sau cârnaţi, de la ierburi aromatice la frunze de viţă de vie – sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali aleşi cu multă atenţie şi rigoare.

Restaurantul are o capacitate de 40 de locuri în interior şi alte 80 de locuri pe terasă. Pentru a recrea atmosfera familială şi primitoare specifică tavernelor greceşti, micul local care nu depăşeşte 100 de metri pătraţi, a fost împărţit în trei zone: bucătăria – spaţiul de desfăşurare al personalului de servire, dar şi loc de luat masa nu doar pentru cei „ai casei”, ci pentru orice client; camera de zi – o încăpere intimă, plasată chiar în zona intrării în restaurant; sera – spaţiul cel mai luminos, unde şi-au găsit deja locul numeroase plante şi unde în sezonul primăverii vor fi cultivate toate ierburile proaspete folosite în bucătărie.

MEZE Taverna este deschis în fiecare zi, de la ora 10.00 până la ultimul client.

Bucuresti, 18.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *