free download 78 travel guides written by experts

Ruumy, produsul care poate fi obiect de mobilier sau piesă vestimentară, obține finanțare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeană

Echipa formată din designerul Simina Filat (leader de proiect), arhitectul dr. Emil Ivănescu și arhitectul Min Hong (Novum – Franța) a obținut o finanțare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru proiectul Ruumy, un produs multifuncțional cu multiple utilizări, de la obiect de mobilier, până la piesă vestimentară.

„Aceasta este mai mult decât o simplă finanțare și nu se limitează la suma efectivă de bani primită pentru a sprijini producția și comercializarea Rummy. Miza competiției se materializează pe mai multe planuri, primul fiind cel de recunoaștere a unui proiect și a unui autor, ca valoare creativă de nivel global, dar și de adoptare și integrare a acestuia în sistemul noii economii, prin metode de mentorat și susținere”, a declarat designerul român Simina Filat. „Al doilea plan este cel de constituire a unor comunități creative funcționale, sustenabile și inovatoare, capabile să schimbe mentalități. Aceste entități creative au ca misiune să susțină schimbarea, nu doar pe plan cultural, cât mai ales economic, iar al treilea plan este sprijinul financiar pentru realizarea în condiții excepționale a prototipului ales.”

În competiția organizată de Uniunea Europeană prin intermediul parteneriatului WORTH au fost înscrise 183 de proiecte din Europa, 65 dintre acestea, printre care și Rummy, primind finanțare pentru producție și distribuție.

Ruumy

Echipa româno-franceză va beneficia de o finanțare de 60.000 euro, care include sprijin financiar pentru a transforma conceptul într-un produs comercial și a-l introduce pe piață (10.000 de euro), coaching personalizat și mentorat în privința designului, tehnologiei, proceselor de fabricație și strategiei de business, participare la două târguri internaționale și activități de networking (50.000 de euro).

Ruumy este un perete arhitectural, modular, care poate fi combinat pentru a forma pereti despărțitori, dressing, articole de mobilier pentru casă sau chiar articole de îmbrăcăminte. Designul permite transformarea dressingului într-un articol de îmbrăcăminte, geantă sau obiecte de casă.

Realizat din material moale, Ruumy este un dressing modular în formă de puzzle cu până la 10 utilizări extrem de funcționale. Produsul îi ajută pe cei care se deplasează frecvent să muncească și să transporte cu ușurință o parte din mobilierul lor.

Numele produsului a fost ales prin alaturarea cuvinetlor „room” (camera), Roomies (colegi de locuință, care își împrumută deseori lucrurile unul altuia) și „Remy” (joc de societate).

Despre Simina Filat

Simina Filat face parte din noul val de creatori români care răspund punctual, prin soluții strategice, utilizând instrumente creative, provocărilor complexe cu care se confruntă societatea actuală.

Simina Filat
Simina Filat

Rezultatele gândirii sale creative respectă criteriile misiunii asumate de a crea premisele unui viitor sustenabil, prin abordarea unui nou mod de a percepe realitatea ca sistem integrativ: realitatea fizică, virtuală, realitatea augmentată (Augmented reality – AR), tehnologia comunicării și elementele culturii postinternet.

Simina Filat este designerul din spatele brandului „Simina Filat Design”, care are la activ cel puțin 100 de produse comerciale virale. În cadrul brandului a fost deschisă o direcție de cercetare care să răspundă la schimbările disruptive ale acestui moment istoric.

Despre Worth Partnership Projects

Proiectul de parteneriat “WORTH”, o inițiativă a Uniunii Europene, sprijină colaborările între IMM-uri și designeri start-up, producătorii și firmele de tehnologie pentru a crea produse și idei inovatoare și bazate pe design. Inițiativa este finanțată în cadrul programului COSME și este implementată de un consorțiu din întreaga Europă, având convingerea că industriile creative (IMM-urile și start-up-urile) sunt factorii-cheie ai creșterii economice în Europa.

Proiectul de parteneriat WORTH este finanțat prin Programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea întreprinderilor și pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *