free download 78 travel guides written by experts

Rompetrol a sprijinit ecologizarea padurii Chizid, Hunedoara

Proiectul “Un mediu curat pentru comunitatea hunedoreana” propus de Asociatia Linisor si selectionat pentru finantare in cadrul programului “Impreuna pentru fiecare” lansat de Rompetrol ca parte a platformei de responsabilitate sociala “Energia vine din suflet”, a fost implementat in perioada 13 noiembrie – 13 decembrie 2009.

“Prin aceste programe de CSR din domeniile sanatate si mediu, Rompetrol continua sa se implice activ in dezvoltarea unor sectoare cu probleme deosebite ale societatii. Acest proiect ambitios ce a implicat membri ai comunitatii si parteneri externi a presupus actiuni de ecologizare a Padurii Chizid si programe educative pentru elevii pasionati de protectia mediului.”, declara Oana Nastase, director de comunicare al Rompetrol.

„Rezervatia botanica – Padurea Chizid are o importanta deosebita pentru locuitorii orasului Hunedoara, este locul unde oameni de toate varstele veneau pentru recreere. Din pacate, ignoranta turistilor i-a distrus frumusetea. Prin acest proiect, cu sprijinul Rompetrol, am reusit sa redam comunitatii un spatiu verde curat de care sa se poata bucura.”, declara Mircea Zidarescu, Presedintele Asociatiei Linisor si initiatorul proiectului.

Ecologizarea Padurii Chizid a presupus curatarea unei suprafete de 10 hectare, prelucrarea selectiva a deseurilor, montarea pubelelor ecologice si a pancartelor de semnalizare. In aceste actiuni au fost implicati activ peste 100 voluntari: angajati Rompetrol, membri ai Asociatiei Linisor, ai Asociatiei Atletic, ai Ligii Pensionarilor, elevi, profesori, reprezentanti ai autoritatilor locale.

Componenta educationala a proiectului a constat in organizarea de seminarii pe tema protectiei mediului, ateliere de creatie pentru elevi, cercuri de dezbateri pentru varstnici, proiectii de filme pentru membrii comunitatii hunedorene. 

“Un mediu curat pentru comunitatea hunedoreana” demonstreaza ca implicarea la nivel de individ si de corporatie, poate schimba in bine, construi, dezvolta pe termen lung viitorul societatii.

Programul national „Impreuna pentru fiecare” este parte a platformei de responsabilitate sociala a Rompetrol, „Energia vine din suflet”. Detalii despre proiectele castigatoare in anul 2009 sunt disponibile pe website-ul www.impreunapentrufiecare.ro si pe blog www.impreunapentrufiecare.ro/blog/.

Bucuresti, 14.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *