free download 78 travel guides written by experts

Romanul „Venea din timpul diez” de Bogdan Suceava, prezentat in cadrul

proiectului The New Writing Series (SUA)

Miercuri, 9 noiembrie, ediţia în limba engleză a romanului Venea din timpul diez (Polirom, 2004; 2010) de Bogdan Suceavă va fi prezentată în Statele Unite ale Americii, la Universitatea California San Diego, în cadrul New Writing Series, proiect co-sponsorizat de Departmentul de Literatură şi de Diviziunea de Artă şi Literatură (din cadrul universităţii).

Coming from an Off-Key Time, în traducerea lui Alistair Ian Blyth, a apărut anul acesta la Northwestern University Press, în cadrul seriei Writings from an Unbound Europe, cu sprijinul Institutului Cultural Român (prin Translation and Publication Support Programme).

Programul lecturilor din cadrul New Writing Series din toamna lui 2011 a inclus pînă acum prezentări realizate de poetul chilian Raúl Zurita (30 septembrie), poetul american Daniel Shapiro (5 octombrie), prozatoarea americană Halina Duraj (26 octombrie) şi va găzdui prezentări ale prozatoarei americane Sandra Doller (2 noiembrie), dar şi ale traducătorului Clayton Eshleman (care va prezenta un volum recent tradus din opera lui Aimé Césaire).

Romanul Venea din timpul diez a apărut în 2004 la Editura Polirom. A doua ediţie a fost publicată în vara anului 2010 în colecţia Fiction. Ltd.. Ediţia maghiară a fost publicată de Noran Press în 2009, iar ediţia bulgară de Paradox Press în 2009. Ediţia franceză este în pregătire la Editura Ginkgo.

Sursa informaţiei: //literature.ucsd.edu/news-info/events/new-writing-series/nws-fall2011-2.html

Anul acesta Venea din timpul diez a mai fost prezentat în Statele Unite la Universitatea Texas din Dallas, Universitatea Statului Arizona, la Columbia University, din New York (în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român din New York), la Universitatea Statului California din Fullerton (în cadrul unui eveniment organizat prin Programul de Studii Europene), în Lansing, Michigan, în librăria EVERYbody Reads, şi în Detroit, Michigan, în librăria Leopold’s Books.

Bogdan Suceavă (n. 1969) este associate professor la California State University, Fullerton, SUA. Este, între altele, autorul romanelor Venea din timpul diez (Polirom, ed. I, 2004; ed. a II-a, 2010; roman tradus în maghiară şi bulgară, engleză), Miruna, o poveste (2007) şi Vincent nemuritorul (2008). Cel mai recent roman al său este Noaptea cînd cineva a murit pentru tine, apărut la Polirom în anul 2010.

Bucuresti, 02.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *