free download 78 travel guides written by experts

Romanul “Ghici pe cine iubesc eu?” incita la o noua intalnire cu cititorii

PRwave Int. si Editura SemnE au deosebita placere de a va invita sa le fiti oaspeti joi, 30 iulie 2009, ora 17, la libraria 95 Academiei, Calea Victoriei, nr. 12A, Bucuresti sector 1 cu ocazia relansarii celui de-al treilea roman al Catiei Maxim – “Ghici pe cine iubesc eu?”.

La eveniment vor lua parte, printre altii, reprezentanti ai Editurii SemnE, Dan Simion directorul Asociatiei Culturale InDArt, oameni de comunicare si jurnalisti. Relansarea romanului va prilejui de asemenea intalnirea cu cativa dintre membrii trupei InDArt care vor interpreta cateva pasaje din carte.

Primit foarte bine de publicul cititor, noul roman al Catiei Maxim a avut tirajul epuizat in cateva librarii si a suscitat un interes deosebit si discutii aprinse. De altfel autoarea aduce in atentia tuturor un alt mod in care se reactioneaza in momentul in care intr-un cuplu apare o a treia persoana si se ajunge la un triunghi conjugal. Adrian este personajul aflat in centrul “Ghici pe cine iubesc eu?”, Catia reusind sa ofere in aceasta carte perspectiva barbatului dupa ce in “Inca un pas” sotia fusese in centrul atentiei. Si pentru ca e simpla, nesofisticata , autoarea Catia Maxim a reusit sa priveasca in inima ei si sa ii asculte doar pe cititori.

Referindu-se la roman, autoarea a declarat: "Ghici pe cine iubesc eu? Ghici cine sunt eu? Intrebari de cele mai multe ori retorice! Intr-un Univers in care totul se leaga , in mod paradoxal, oamenii se dezleaga. Dar nu in sensul libertatii, ci mai degraba al singuratatii, al cautarilor aberante pe drumuri ce se infunda. Nu intotdeauna exista indicatoare si nu sunt putini cei care se ratacesc pe ei si incurca itele propriului lor destin. Cu asemenea evidente ce dainuie de peste doua mii de ani, desi Isa-Omul a incercat sa ne spuna cate ceva, noi, oamenii am continuat sa bajbaim. Mi-am intrebat personajele din Ghici pe cine iubesc eu? despre toate aceste spaime care ne cutremura pe toti. Dar am simtit tacerea din jurul lor. Apoi m-am gandit la calugarul Nicodim. Cred ca acolo, sus, pe muntele Ceahlau, Adrian a vazut o lumina ce l-ar putea conduce la un eventual raspuns. De acolo , de la acel schit a simtit ca pornesc doua raze: una ce lumineaza lumea dinafara si alta lumea dinnauntru. Gestul lui Nicodim, de a-i darui caietul cu coperte de piele ce contine poate viata lui dinainte de experienta monahala, e de fapt o cheie spre un eventual raspuns si de ce nu spre un viitor roman. Ghici pe cine iubesc eu? nu ofera concluzii, ci doar aduce in prim plan setea de speranta, de bucurie, dar mai ales de iubire…" ne-a declarat autoarea.

Catia Maxim a debutat in anul 2007 cu romanul „Inca un pas”, aparut la editura Echinox (Cluj), a mai scris „Clipe salvate”, scurte povestiri (editura Nicol, Bucuresti, 2008), iar in primavara acestui an romanul Ghici pe cine iubesc eu?, aparut la editura SemnE. In fiecare zi Catia ii asteapta pe toti la discutii pe teme diverse pe blogul ei intitulat, sugestiv, Pe canapeaua Catiei – //catiamaxim.wordpress.com/ .

Va asteptam cu drag la acest eveniment si va invitam sa confirmati participarea pe adresa loredana@prwave.ro

Bucuresti, 28.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *