free download 78 travel guides written by experts

Romantica si Realitatea TV vor transmite in direct si in exclusivitate

din Hyde Park concertul aniversar al lui Nelson Mandela

Postul de televiziune Romantica va transmite în exclusivitate, în direct, integral, vineri, 27 iunie, de la orele 20.30 concertul aniversar al lui Nelson Mandela. De asemenea, telespectatorii vor putea urmări în jurnalele de ştiri ale Realitatea TV transmisiuni live din celebrul Hyde Park londonez. Fostul preşedinte sud-african, adevărat simbol al luptei antiapartheid, îşi va celebra împlinirea vârstei de 90 de ani prin apariţia în public la un concert de caritate. Evenimentul vine la 20 de ani după un mare concert ţinut tot la Londra – pentru eliberarea din închisoare a lui Nelson Mandela.

O serie de celebrităţi din lumea muzicii au fost invitate să participe la sărbătorirea laureatului cu Nobelul pentru Pace, “ iar gazda va fi nimeni altul decât Will Smith. Spre deosebire de anul 1988, acum vor participa şi grupuri din Africa de Sud. La douăzeci de ani după ce melodia "Free Nelson Mandela" răsuna pe stadionul Wembley din Londra, fostul preşedinte sud – african îşi va face una dintre rarele apariţii în public tot la un concert – şi tot la Londra.

Telespectatorii au şansa de a viziona doar la Romantica şi Realitatea TV cel de-al şaselea concert internaţional dintr-o serie lansată de Nelson Mandela în 2003, în cadrul campaniei sale botezate “46664” – numărul de identificare purtat de fostul preşedinte sud-african în timpul celor 27 de ani de închisoare. Evenimentul are ca scop atragerea atenţiei asupra maladiei SIDA, care a provocat milioane de victime în Africa subsahariană.

La concert şi-au anunţat deja prezenţa şi alte celebrităţi, precum Robert de Niro, Oprah Winfrey, dar şi fostul preşedinte american Bill Clinton. Nelson Mandela a acceptat să apară în public la acest concert cu condiţia ca fondurile rezultate să fie folosite în campania sa împotriva SIDA.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), a petrecut 27 de ani în detenţie, din care 18 la Robben Island, arestat fiind pentru lupta sa împotriva regimului minorităţii albe. Unul dintre fiii săi a murit din cauza maladiei SIDA în ianuarie 2005.

Lista completã a artiºtilor care vor concerta in Hyde Park:

Queen şi Paul Rodgers
Annie Lennox
Simple Minds
Leona Lewis
Sugababes
Dame Shirley Bassey
Razorlight
Johnny Clegg
Papa Wemba
Soweto Gospel Choir
Amy Winehouse
Josh Groban
Joan Baez
Jerry Dammers
Sipho Mabuse
Kurt Darren
The Children of Agape
Papa Wemba
Emanuel Jal
The Corrs
Eddy Grant
Zucchero
Amaral
Plus mai multi invitati speciali ale căror nume sunt ţinute secret chiar şi faţă de Nelson Mandela.

Bucuresti, 25.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *