Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Romanii se pregatesc sa plece in vacanta de Craciun; anul acesta aleg atat orase europene cat si destinatii exotice

Sarbatorile de iarna incep curand, asa ca tripsta a analizat unde au ales romanii sa calatoreasca anul acesta de Craciun. In timp ce unele destinatii din Europa sunt traditional favorite ale calatorilor romani, anul acesta ei au ales sa programeze si vacante mai lungi in destinatii calduroase si exotice, conform datelor analizate1.

Barcelona – destinatia preferata de calatorii romani, iar Havana si Dubai ajung in topul 5 al destinatiilor de Craciun. Romanii au planificate calatorii de pana la 17 zile pentru sarbatorile de iarna.

Pentru calatoriile din vacanta de Craciun, romanii au inceput planificarile din timp, finalizand rezervarile in medie cu 109 zile in avans – cu un record de 237 zile in avans pentru rezervarea unei calatorii in Dubai, Emiratele Arabe Unite, inaceasta perioada a anului.

Principalele alegeri in ce priveste destinatiile includ atat capitale europene preferate tradiaional cat si destinatii exotice, topul cinci al locurilor alese pentru petrecerea acestor sarbatori fiind: Barcelona, Bologna, Bruxelles, Dubai si Havana. De asemenea, vacantele dureaza mai mult decat perioadele petrecute in mod normal in strainatate, media fiind de 9 zile,iar cea mai lunga vacanta rezervata de un roman in aceasta perioada este de 17 zile pentrecute in Havana, Cuba in timp ce cea mai scurta este de 3 zile petrecute in Praga, Republica Ceha.

Romanii cheltuie in medie pentru zborurile lor din aceasta perioada 310,62 Euro, cea mai mare suma chletuita fiind pentru aceeasi calatorie in Havana, Cuba -pentru care un roman a achitat 1.315,16 Euro pentru zborul cu Turkish Airlines iar cea mai mica suma a fost cheltuita pentru o calatorie de 13 zile catre Bruxelles, Belgia cu Ryanair, pentru care au fost achitati 57,35 Euro.

Romanii si-au rezervat calatoriile de iarna folosind in principal instante de tip desktop (80%), dispozitivele mobile fiind folosite pentru 13,3% din totalul rezervarilor iar aplicatia iOS pentru 6,7%. Principalele linii aeriene folosite de romani pentru a calatori de Craciun anul acesta au fost – in ordinea numarului de rezervari – Ryanair, Tarom,Wizzair, Pegassus Airlines si LOT Polish Airlines.

Calatorii care vin in Romania de Craciun au planificat o vacanta de 10 zile imedie, cu famlia

Atunci cand analizam cine vine in Romania de Craciun, datele arata calatori care sosesc de peste tot din Europa – principalele rezervari venind din Amsterdam, Bruxelles, Londra, Praga si Frankfurt – insa de asemenea si din locuri mai neobisnuite precum Tel Aviv.

Au rezervat calatoriile in medie cu 77 zile in avans, planuind sa petreaca in medie 10 zile pe teritoriul romanesc. Cea mai mare durata a vacantei este a calatorilor venind din Tel Aviv in Bucuresti, care au planificat o sedere de 16 zile, in timp ce cea mai scurta vacanta este de 6 zile si apartine unor calatori venind din Praga la Bucuresti.

Suma medie cheltuita de catre cei care calatoresc catre Romania in aceasta vacanta este de 245,18 Euro, cea mai mare suma-de 446,86% – fiind cheltuita pentru un zbor dus-intors de la Amsterdamla Bucurestiiar cea mai ieftina rezervare, in valoare de 109,21 Euro a fost pentru un zbor dus-intors de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Principalele linii aeriene folosite de calatorii care vin in Romania de aceste sarbatori sunt Tarom,Czech Airlines, Ryanair, Blue Air si Wizzair.

1 Conform datelor tripsta referitoare la rezervarile facute de utilizatori romani precum si la rezervarile facute catre destinatii romanesti in a doua jumatate a lunii decembrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *