Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Romanii isi doresc cel mai mult un Muzeu al Filmului si unul al Muzicii

Peste 3.000 de respondenți au participat la sondajul de pe pagina de Facebook a Samsung România, menit să creioneze Noaptea Muzeelor 2013

Muzeul Filmului și Muzeul Muzicii sunt cele mai dorite muzee de către fanii paginii oficiale de Facebook Samsung România, în cadrul unui sondaj realizat după Noaptea Muzeelor 2012. Astfel, Muzeul Filmului și Muzeul Muzicii sunt variantele pe care le-au ales votanții la întrebarea ,,Ce muzee ți-ai dori să mai existe în România?”, cu 706 și respectiv 701 voturi.

Peste 3.000 de iubitori de cultură au ajutat Samsung să creioneze Noaptea Muzeelor 2013, răspunzând la o serie de întrebări cu privire la ceea ce își doresc de la această manifestare culturală anul viitor. Timp de o săptămână, aplicaţia de pe pagina oficială de Facebook Samsung România (www.facebook.com/SamsungRomania) a oferit şansa de a câştiga un Galaxy Note tuturor celor care au ales să răspundă la întrebări.

„Samsung îşi propune să susţină participarea largă a publicului la evenimente culturale precum Noaptea Muzeelor. Prin acces liber la Samsung Imax în 2011 sau prin spectacole de teatru modern la Biblioteca Naţională în 2012, ne dorim să introducem cât mai multe obiective de interes cultural în circuitul Nopţii Muzeelor. Cultura îşi lărgeşte orizonturile astăzi şi de aceea am întrebat în primul rând publicul ce aşteptări are în prezent de la cultură şi Noaptea Muzeelor. Rezultatele au fost extrem de interesante şi inspirate.”, a spus Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung România.

"Pentru îmbunătățirea următoarei ediții a Nopții Muzeelor, RNMR realizează un studiu complex referitor la participarea publicului la eveniment. Rezultatele preliminare arată că publicul este unul preponderent tânăr, care vizitează 2-3 muzee împreună cu grupul de prieteni. Se remarcă faptul că din ce în ce mai multe persoane își planifică vizita, selectând numai anumite evenimente propuse de muzee. În plus, se observă o tendință nouă: a crescut numărul părinților care au participat la Noaptea Muzeelor împreună cu copiii", a declarat Alexandra Zbuchea – coordonator studii de marketing Rețeaua Națională a Muzeelor din România – RNMR.

De asemenea, atunci când vine vorba de muzee care ar putea exista în România, participanții la sondaj au optat și pentru Muzeul Gastronomiei (597 de voturi), Muzeul Brandurilor (546 de voturi) şi Muzeul Costumului (504 voturi).

În plus, întrebaţi fiind despre motivele pentru care au participat la Noaptea Muzeelor, interesul faţă de cultură (969 de voturi) şi curiozitatea (837 de voturi) au fost răspunsurile clasate pe primele locuri.

Propuneri pentru Noaptea Muzeelor 2013

Una dintre întrebările din chestionarul completat a vizat alegerea unor recomandări în ceea ce privește modul în care poate fi îmbunătățită ediția următoare. În acest sens, aproape 1.000 de voturi au fost acordate pentru o aplicație de smartphone dedicată, care să integreze hărțile cu traseul, dar și cu interiorul muzeelor.

În plus, existența mai multor spectacole și organizarea unor workshopuri sunt recomandări care au fost votate de câte aproximativ 600 de participanți. Personalul dedicat în număr mai mare (483 de voturi) și existența unor magazine de suveniruri (476 de voturi) sunt alte propuneri pe care votanţii le-au considerat utile pentru ediţia de anul viitor.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – muzeul care a impresionat cel mai mult la Noaptea Muzeelor 2012

1403 de participanți s-au exprimat în favoarea Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ca fiind muzeul care a impresionat cel mai mult în cadrul Nopții Muzeelor 2012.

În topul preferințelor celor 3045 de respondenți care au intrat în cursa pentru câștigarea unui Samsung Galaxy Note se mai află: Muzeul Naţional al Ţăranului Român (1258 voturi), Muzeul Naţional de Istorie a României (1138 voturi), Muzeul Naţional de Artă al României (1112 voturi), Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (978 voturi), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (931 voturi), Muzeul Naţional de Geologie (908 voturi), Muzeul Naţional de Artă Contemporană (751 voturi), Biblioteca Națională (Aula sediului nou) (745 voturi), Palatul Voievodal Curtea Veche (707 voturi), Muzeul Naţional Tehnic„Prof. Ing. Dimitrie Leonida” (524 voturi) și Muzeul Bellu, cu 449 de voturi.

Samsung și Noaptea Muzeelor 2012

În cadrul Nopții Muzeelor 2012, toți iubitorii de cultură care au vizitat Biblioteca Națională și alte două muzee au putut participa la un concurs inedit organizat de Samsung Electronics România: ,,Check-in the Galaxy”. Toţi cei care au participat la Noaptea Muzeelor se puteau înscrie pentru a câştiga premiile puse la bătaie, dând check-in în minim 3 locații (inclusiv Biblioteca Naţională), cu ajutorul aplicației „Check in the Galaxy”, prin scanarea unui QR code pus la dispoziție de către promoteri, sau intrând pe site-ul www.checkinthegalaxy.com.

În timpul Nopţii Muzeelor, Samsung i-a întâmpinat pe vizitatori la Biblioteca Națională, la Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”.

De asemenea, toţi cei care au trecut pragul Bibliotecii Naţionale, au avut parte de o prestaţie remarcabilă în regia lui Vald Zamfirescu – o piesă de teatru interactiv, ,,Cupluri”, dar şi de un recital de piese cunoscute pop-rock reinterpretate la flaut, vioară, violă, violoncel şi percuţie, susţinut de Cvintetul Allegria.

Noaptea Muzeelor este un eveniment aflat la cea de-a opta ediţie şi se desfăşoară în aproximativ 3.000 de muzee din Europa. În România, aproximativ 100 de muzee, din peste 30 de oraşe, participă la această iniţiativă.

Bucuresti, 06.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *