free download 78 travel guides written by experts

Romanii, incurajati sa investeasca prin crowdfunding

Clienții QuickMobile și Sole primesc 1 leu pe care îl pot direcționa către Sprijina.ro

Două dintre cele mai importante business-uri de pe piața locală de retail IT&C și fashion&beauty, QuickMobile și SOLE Luxury Boutique, au încheiat un parteneriat cu platforma de crowdfunding Sprijina.ro, prin care le oferă tuturor clienților posibilitatea de a se implica în proiecte de succes care caută metode alternative de finanțare.

Astfel, la fiecare achiziție online sau din magazinele QuickMobile și SOLE Luxury Boutique, aceștia vor primi de la companii 1 leu, pe care îl pot direcționa către un proiect înscris pe Sprijina.ro.

Parteneriatul dintre QuickMobile/SOLE și Sprijina.ro este activ începând cu luna decembrie și se aplică atât la nivelul clienților online, cât și al celor care cumpără din magazinele fizice QuickMobile/Sole din toată țara. Aceștia vor primi automat, la finalizarea oricărei achiziții, un voucher în valoare de 1 leu, pe care îl pot utiliza pentru a contribui la realizarea unui proiect ce caută finanțare pe Sprijina.ro, cea mai mare platformă de crowdfunding din România.

Clienții QuickMobile/Sole care vor să se implice își pot alege singuri proiectul de pe Sprijina.ro cu care rezonează și pe care doresc să îl susțină, având la dispoziție, în permanență, informații actualizate despre statusul proiectului, inițiatori și beneficiari. Aceștia pot alege dintr-o paletă largă de proiecte înscrise pe platformă, structurate în 27 de categorii, care variază de la startup-uri, la educație, cultură sau sport.

QuickMobile și SOLE sunt primele magazine importante care se alătură Sprijina.ro și fenomenului crowdfunding din România în această manieră, platforma aflându-se în proces de negociere cu alți circa 9 retaileri importanți, care urmează, în curând, să implementeze sistemul de vouchere pentru clienții lor.

”Românii au demonstrat, mai ales în ultima perioadă, că au spirit de solidaritate, se implică și sunt o comunitate puternică. Vrem să menținem și să creștem generozitatea care îi caracterizează. Le arătăm că pot fi în continuare un colectiv care sprijină cauzele valoroase, fie că sunt sociale, culturale sau antreprenoriale. Nimic nu se compară cu satisfacția pe care o simți când realizezi că un proiect sau o cauză cu care rezonezi a ajuns la bun sfârșit și cu ajutorul tău. Iar acum se poate, fără constrângeri, cu sprijinul QuickMobile și SOLE, primii comercianți care le oferă clienților posibilitatea de a se implica și direcționa fonduri către proiectul ales cu liber arbitru. Încurajăm cât mai multe companii din România să ni se alăture și să le arate românilor că se pot implica în proiecte cu adevărat valoroase”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Potrivit lui Pakei, clienții QuickMobile și SOLE Luxury Boutique care vor să ”adopte” o cauză de pe Sprijina.ro trebuie doar să își aleagă proiectul și să introducă datele din codul de voucher primit. Aceștia au inclusiv opțiunea de a contribui suplimentar la realizarea proiectului ales, prin bifarea rubricii ”contribuție adițională”, unde pot suplimenta contribuția cu orice sumă de peste 10 lei, prin card bancar, ordin de plată sau, în curând, prin SMS.

Lansată în august, anul acesta, Sprijina.ro este cea mai vastă platformă de crowdfunding de pe piața locală. Din momentul lansării, până în prezent, pe Sprijina.ro au fost finanțate 60 de proiecte din diverse domenii, de la cauze sociale la antreprenoriat. Acestea au primit fonduri de peste 82.000 euro, de la mai mult de 1.200 de persoane, și au avut peste 160.000 de vizualizări.

La trei luni de la lansarea Sprijina.ro, în noiembrie, fondatorii platformei au dezvoltat și Sprijina Destine, prima platformă online din România axată exclusiv pe fundraising pentru cauzele de natură socială și umanitară inițiate de românii din țară și din Diaspora.

Bucuresti, 16.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *