metalshow

Romanii au valoare: Catinca Untaru, cea mai tanara actrita romanca, remarcata la Hollywood:

„Avem în România actori geniali!”

„Românii au valoare şi vrem să arătăm asta împreună”, acestea sunt cuvintele cu care, matinalii de la Radio21, Paul, Ioana şi Bogdan încep zilnic fiecare emisiune.

„Vrem să demonstrăm, aşa cum am promis tuturor ascultătorilor Radio 21 că : românii au valoare şi speranţă, tinerii sunt super şi, cu siguranţă, România are viitor pentru că suntem înconjuraţi de oameni care, deşi poate nu sunt atât de cunoscuţi publicului larg, pun pasiune în tot ceea ce fac şi îşi dovedesc talentul prin performanţele notabile pe care le înregistrează an de an”, explică prezentatorii emisiunii BINE DIMINEAŢA.

Românca de valoare cu care au stat de vorbă joi, 24 martie, este CATINCA UNTARU, cea mai tânără actriţă româncă remarcată la Hollywood. În anul 2004, la vârsta de 7 ani, Catinca a avut şansa de a fi selectată dintre mii de copii pentru rolul principal «Alexandria», în filmul «The Fall» al regizorului de origine indiană, Tarsem Singh.

La 14 ani, Catinca are la activ nominalizări importante pentru actorie, printre care cele din 2008, la a 34-a ediţie a Festivalului International de film din Seattle la categoria „Best actrice” şi la Detroit Film Critics Society Awards la categoria „Best newcomer”, fiind inclusă, de asemenea pe lista celor mai bune prestaţii actoriceşti în 2009, la a 35-a ediţie a Annual Saturn Awards la categoria „Best Performance By A Younger Actor”.

Catinca, primul copil actor român care a debutat pe marele ecran de peste Ocean, este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 45 „Titu Maiorescu” din Bucureşti, şi membră a Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu.

“N-am fost practic la Hollywood. Dar e foarte tare să văd că în continuare lumea îmi trimite mesaje de felicitare pentru că filmul în care am jucat a avut succes acolo. Totuşi, filmul n-a fost prea cunoscut la noi. Şi tocmai de aceea mi se pare foarte frumos să vorbesc pe Facebook cu toata lumea care mă apreciază. Am cunoscut mulţi oameni deosebiţi datorită acestui rol”, a declarat tânăra actriţă în direct la Radio 21.

Catinca şi-a dorit să fie actriţă încă de la vârsta de 3 ani “pentru flori şi aplauze”, şi speră ca pe la 20, după liceu şi facultate, să aibă iarăşi ocazia să joace într-un film de succes, în străinătate. Are un agent care o ajută să caute cele mai bune ocazii şi are încredere că va reuşi să-şi croiască un viitor în această meserie.

Adolescenta crede în talentul României şi în valoarea românilor. În opinia ei, mulţi dintre actorii români joacă foarte bine, iar unii dintre ei sunt geniali.

“Cel mai mult îmi place de Radu Beligan. Are atâta putere de muncă, talent şi energie, este impresionant”, a mărturisit Catinca.

Catinca Untaru este hotărâtă să urmeze cursurile unui liceu din străinătate şi apoi facultatea de actorie sau de regie-film pentru a reuşi să strălucească ca un veritabil român de valoare, pe covorul roşu hollywoodian.

Mesajul Catincăi pentru cei de vârsta ei este că succesul ţine de încredere şi perseverenţă: “Trebuie să credeţi în visele voastre; orice lucru poate fi făcut bine, fără să ţinem cont de unde suntem şi de unde pornim dacă avem în minte locul unde vrem să ajungem.

Românii au valoare, susţin matinalii de la Radio 21. Şi, în fiecare săptămână vor aduce în faţa ascultătorilor, oameni cu care ne mândrim cu toţii, oameni care ne plac, oameni care ne inspiră.

Bucuresti, 24.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *