free download 78 travel guides written by experts

Romanii au valoare

CORNEL AMARIEI, cel mai tânăr inventator român, în direct la Radio 21: “Voi demonstra, vineri la Viena, că România are oameni de valoare”

«Românii au valoare şi vrem să arătăm asta împreună», acestea sunt cuvintele cu care, matinalii de la Radio21, Paul, Ioana şi Bogdan încep zilnic fiecare emisiune.

«Vrem să demonstrăm, aşa cum am promis tuturor ascultătorilor Radio 21 că: românii au valoare şi speranţă, tinerii sunt super şi, cu siguranţă, România are viitor pentru că suntem înconjuraţi de oameni care, deşi poate nu sunt atât de cunoscuţi publicului larg, pun pasiune în tot ceea ce fac şi îşi dovedesc talentul prin performanţele notabile pe care le înregistrează an de an», explică prezentatorii emisiunii BINE DIMINEAŢA.

Un român de valoare este şi Cornel Amariei, care, la 16 ani, este recunoscut la nivel internaţional pentru performanţele sale în materie de inventică.

Printre realizările sale se numără aparatul care detectează alcoolul în organism, robotul pentru persoanele cu dizabilităţi, dar cea mai importă invenţie a sa este robotul care poate urmări persoane şi poate găsi victime în caz de cutremur.

«Am găsit prin casă trei jucării, am căutat mult pe net şi am reuşit să fac în cele din urmă un robot care poate fi trimis în orice moment să detecteze prezenţa, mişcarea, sursele de caldură, reuşind cu succes să identifice victimele aflate sub dărâmături», le-a povestit tânărul inventator matinalilor de la Radio 21.

Paul, Ioana şi Bogdan au aflat că românul nostru de valoare este pasionat şi de muzică, printre altele. Cornel Amariei cântă la chitară, pian şi tobe.

Nu-i rămâne prea mult timp pentru asta, având în vedere pregătirile pentru concursuri, dar reuşeşte mereu să îmbine utilul cu plăcutul.

«Plec vineri la Viena la un concurs unde vin participanţi din aproximativ 30 de ţări. Sper să reuşesc să reprezint România aşa cum se cuvine, să demonstrez că în ciuda imaginii pe care şi-a format-o peste hotare, această ţară are o mulţime de oameni de valoare, de tineri cu performanţe notabile. Sper să mă întorc victorios, cu mai multe premii decât am până acum şi promit că, de fiecare dată, când voi avea ocazia, voi încerca să arăt lumii întregi că Românii au valoare» a adăugat Cornel.

Ioana Blaj, vocea feminină a matinalului de la Radio 21 a aflat că tânărul inventator poate realiza, la comandă, şi roboţi care să semene cu oameni. Aşa că l-a rugat pe acesta să ia în considerare şi varianta unuia care să semene cu Brad Pitt. Iar Cornel, sigur pe el, a asigurat-o că nu e un lucru atât de greu pe cât pare şi e în stare de aşa ceva oricând.

Până la robotul Brad Pitt care să funcţioneze pe bază de baterii, Cornel Amariei are, însă, de lucru la multe alte invenţii. Se gândeşte mai degrabă la prezent şi la tot ce poate realiza acum, mai mult decât la ce se poate întâmpla în viitor.

Românii au valoare, susţin matinalii de la Radio 21. Şi, în fiecare săptămână vor aduce în faţa ascultătorilor, oameni cu care ne mândrim cu toţii, oameni care ne plac, oameni care ne inspiră.

Bucuresti, 21.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *