free download 78 travel guides written by experts

Romanii au donat peste 17.000 euro in mai putin de o luna pentru proiectele care cauta finantare

pe Sprijina.ro

Proiectele și cauzele înscrise de românii cu inițiativă pe Sprijina.ro, cea mai nouă platformă de crowdfunding de pe piața locală, lansată la mijlocul lunii iulie, au strâns, până în prezent, fonduri de peste 17.000 euro. Printre cele mai populare cauze care își caută, în continuare, sprijin pe platforma românească de crowdfunding se numără și un lung metraj curajos, care abordează în premieră terorile din închisoarea comunistă de la Pitești, cu Ion Caramitru în rolul pricipal.

Potrivit reprezentanților platformei de strângere de fonduri și promovare a autenticității românești, lansată oficial pe 16 iulie, cauze din arii diverse, de la educație, la sport, antreprenoriat, cultură sau CSR și-au căutat susținători și donatori pe Sprijina.ro. Suma totală generată de donațiile pe platformă în mai puțin de o lună se ridică la peste 17.000 euro, în timp ce cauzele înscrise pe platformă au fost vizualizate de peste 50.000 de persoane.

În prezent, platforma numără 20 cauze active, peste 600 de utilizatori, din care 31 sunt ONG-uri, și circa 310 de donații realizate. Valoarea medie a donației de pe Sprijina.ro se ridică la 245 lei.

Cea mai populară cauză de pe Sprijina.ro, activă până pe 21 august, este filmul ” Herman – Omul din spatele terorii”, lung metraj românesc, cu Ion Caramitru în rolul principal, care abordează controversatul experiment din închisoarea Pitești, în anii 1942-1954, din perspectiva torționarului. Aceasta a atras fonduri de peste 23.000 lei în circa 4 săptămâni și a fost vizualizată pe platformă de peste 13.000 de persoane.

”Am lansat Sprijina.ro în mai puțin de o lună, și, având în vedere rezultatele obținute în intervalul acesta, putem spune că sunt peste așteptări. Poate cel mai bun termen de comparație, sau criteriu de evaluare, este un proiect foarte popular, care a reușit să obțină pe Sprijina.ro, în doar 3 săptămâni, mai multe fonduri decât ce a atras în 2 luni pe o platformă internațională. Acesta și este marele nostru avantaj. Suntem un produs românesc, care se adresează proiectelor locale, în spiritul valorilor și al apartenenței românești”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Lansat pe 16 iulie, anul acesta, Sprijina.ro este un proiect 100% românesc, dezvoltat de o echipă de antreprenori şi specialişti cu expertiză în online, web developement, promovare şi fundraising. Obiectivul platformei este de a introduce pe piaţa locală un nou concept de crowdfunding/strângere de fonduri, care să acopere o arie cât mai largă de cauze şi proiecte.

Sprijina.ro acoperă, în prezent, 28 de categorii de cauze/proiecte, de la antreprenoriat, la educaţie, cultură, sport, mediu sau călătorii. Platforma este dedicată atât iniţiatorilor cauzelor, care beneficiază de consultanţa şi know how-ul echipei Sprijina.ro în construirea, publicarea şi promovarea proiectului, cât şi celor care doresc să susţină financiar şi moral cauzele sau proiectele de interes.

Bucuresti, 20.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *