free download 78 travel guides written by experts

Romanii au ales Inovatia Anului 2014

3mRomânii și-au PR3MIAT INOVAȚIA preferată

Inventatorii români au aflat încă o dată că sunt prețuiți și în țara lor. Concursul PR3MIAZĂ INOVAȚIA și-a desemnat câștigătorii, după o campanie care s-a folosit de mediul online pentru a promova valorile românești.

Titlul de Inovația Anului 2014, împreună cu un premiu de 2000 de Euro, a fost acordat de către 3M România pentru ”Conductori nervoși din colagen și procedeu de obținere a acestora”. Invenția a fost realizată în cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Textile și Pielărie.

Inventatorii premiați s-au bucurat foarte mult de premiul obținut, iar Mădălina Albu, reprezentanta echipei în cadrul competiției, a ținut să le mulțumească tuturor celor care au ales să premieze inovația realizată în cadrul echipei din care face parte. ”Aș vrea să le spun să aibă încredere că vom merge mai departe cu produsul! Nu ne oprim aici!”, a adăugat inventatoarea. Echipa câștigătoare este formată din doctor chimist Mădălina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragoș Zamfirescu, academician Maya Simionescu, doctor Ion Zegrea, doctor Marius Popescu şi doctor biolog Irina Domnica Titorencu şi Georgeta Bumbeneci.

500 de români au votat pentru Inovația Anului 2014, iar invenția câștigătoare a fost susținută de către 25% dintre aceștia. Mai mult, blogosfera românească a fost alături de inventatorii participanți în competiție și zeci de articole au fost scrise despre invențiile care ne fac să ne mândrim cu faptul că suntem români.
Mediul de business a ales să se implice în campanie: alte două companii cu renume au ales să Premieze Inovația. Este vorba despre KLG Europe Logistic și KLAR Professional/Policolor care au desis să ofere premii speciale pentru invențiile pe care le-au considerat a fi cele mai inventive și cu aplicații practice în industrie.

KLG Europe Logistic a acordat un premiu de 500 de euro invenției ”Echipament mecatronic, inovativ, pentru caracterizarea complexă a suprafețelor, în spațiul vectorial – dimensiune, forță, temperatură” . Invenția a fost realizată în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării – INCDMTM de către o echipă de cercetători formată din Gheorghe I. Gheorghe, Aurel Zapciu și Iulian-Sorin Munteanu.

KLAR Professional/Policolor a dorit să acorde un premiu special de 500 de euro invenției ”Procedeu de nanolitografie 2D și 3D de tip «fountain pen aperture» asistat optic”. Invenția a fost realizată în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT- București de către Gabriel Moagăr-Poladian.

În competiția PR3MIAZĂ INOVAȚIA s-au înscris 19 invenții premiate la saloanele internaționale de profil de la Geneva și Bruxelles. Acesta este al doilea an în care inventivitatea românilor este premiată în cadrul competiției. Campania PR3MIILE INOVAȚIEI și-a asumat misiunea de a susține și promova invențiile și inventatorii din România și nu se oprește aici.

Bucuresti, 22.12.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *