metalshow

Romanian Piano Trio concerteaza din nou la Expo 2010 Shanghai

Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel), solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio concerteaza in perioada 19 – 30 august pe scena in aer liber a Pavilionului Romaniei la Expo 2010 de la Shanghai.

Violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail revin la Expozitia Mondiala dupa ce au evoluat ca solisti ai Orchestrei Nationale Radio dirijata de Tiberiu Soare in data de 29 iulie la Red Hall, in fata a peste 2000 de spectatori chinezi.

Concertele Romanian Piano Trio – asa cum este cunoscut grupul cameral al celor trei muzicieni – sunt organizate de Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Afacerilor Externe. Romanian Piano Trio a luat fiinta in 2004, membrii formatiei fiind reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate, prin alegerea de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare.

Violonistul Alexandru Tomescu este detinatorul celebrei viori Stradivarius – Elder – Voicu, dobandind o solida experienta sub indrumarea lui Tibor Varga in Elvetia si la Dallas, Texas.

Pianistul Horia Mihail a revenit in Romania ca solist concertist al Filarmonicii din Brasov dupa ce intre anii 1999 si 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americana din Boston.

Violoncelistul Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets si este cadru didactic la Universitatea de Muzica din Bucuresti.

Cei trei artisti sunt in prezent solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio.

In paralel cu cariera concertistica, membrii trio-ului sustin si o bogata activitate pedagogica, dobandind titlul de profesori asociati la Universitatea Transilvania din Brasov si sustinand in mod curent cursuri de perfectionare atat in Romania, cat si la prestigioase universitati din Statele Unite, Filipine, Germania, Japonia, Franta sau Italia.

Cei trei artisti romani au interpretat, joi, pe scena Pavilionului Romaniei de la Expo 2010, capodopere ale celebrilor compozitori Astor Piazzola, Joseph Haydn si Tomas Breton, iar in zilele ce urmeaza vor incanta audienta cu alte piese celebre din repertoriul international si romanesc.

Bucuresti, 23.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *