free download 78 travel guides written by experts

Romanian Design Week participă la London Design Festival cu șapte proiecte care abordează SCHIMBAREA

Romanian Design Week prezintă online la London Design Festival, sub tema Schimbare/Change, o serie de proiecte de design conceptual semnate de tineri designeri emergenți, ale căror practici se concentrează pe procese și celebrează experimentul ca parte esențială a procesului creativ. Vernisajul expoziției va avea loc online, pe 15 septembrie, la ora 10:00. Accesul este liber, prin înregistrare prealabilă aici. Prezența în cadrul London Design Festival este susținută de Institutul Cultural Român din Londra și UniCredit Bank.

Capsula curatoriată de Maria Neneciu, Project Manager Romanian Design Week și Jimmy MacDonald, Director comercial al Adorno și fondator al London Design Fair, face parte din Virtual Design Destination by Adorno. Platforma cuprinde paisprezece colecții de design parte din London Design Festival, cu peste 200 de piese exclusive.

Tema pentru prima ediție a Virtual Design Destination by Adorno este „New Reality”.

Expoziția cuprinde lucrări semnate de co/rizom, un proiect care încearcă să dezvolte un set universal de instrumente pentru meșteșugari; Agnes Lukacs, care dă naștere unui manifest vizual ecologic prin obiecte realizate din hempcrete – un biocompozit care s-a născut în contextul unei nevoi tot mai presante de schimbare a modului în care abordăm resursele; Dare to Rug, care ne prezintă covoare derivate din desene acrilice ce explorează legătura dintre lumină și spațiu; Ștefan Păvăluță – Cabinetul Weave (pentru DeltaCraft), care combină tehnici tradiționale din Delta Dunării cu prelucrarea contemporană a materialelor naturale; Radu Abraham, ale cărui lucrări spectaculoase au adesea o abordare intuitivă și personală, în căutarea sa pentru volume și proporții; UAU – care atrage prin compozițiile jucăușe și gesturile sculpturale ale ceramicii și Stardust Architects, ce impresionează prin procesul ludic din jurul proiectelor sale.

Agnes Lukacs_Hempiriclamp

Proiectele selectate reflectă tema de anul acesta a Romanian Design Week, CHANGE, chestionând rolul designului pentru un viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Orientată spre viitor, dar cu puternic interes pentru moștenirea creativă a meșteșugului, capsula impresionează prin originalitatea lucrărilor, precum și prin prezența unor factori de schimbare și inovare. Abilitatea designerilor români de a analiza și utiliza materiale și forme noi este contracarată creativ de libertatea de exprimare și de gesturile intuitive.

Proiectele prezentate în această colecție sunt un manifest pentru optimism și pentru puterea creativității.

Romanian Design Week este un eveniment cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Parteneri RDW 2020
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Partener principal IQOS, care prin Design si Tehnologie susține conversația despre noi perspective
Parteneri: Absolut, Almalux Lighting, ASAP, Electrica, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, Urban Monkey
Susținut de: Jidvei, Savana, Siniat
Co-producători Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte
Parteneri culturali: Combinatul Fondului Plastic, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Uniunea Artiștilor Plastici
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Contemporary Lynx, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, RFI România, Modernism, Molecule F, Munteanu, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, World Architecture Community
Echipe de creație: Gavrilă & Asociații, Radu Manelici + Sebastian Pren
Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *