free download 78 travel guides written by experts

Romanian Brass la Festivalul International „George Enescu”

Romanian Brass a pregătit pentru publicul Festivalului Internaţional „George Enescu” un program excepţional pentru luni, 19 septembrie 2011, ora 17.00. Seara va debuta cu Fanfare for the Common Man de Aaron Copland şi Concertul pentru pian şi instrumente de suflat de Igor Stravinski, avându-l ca solist pe Michael Roll la pian. In partea a doua o primă audiţie absolută inspirată dintr-o scriitură caragialească, Rondo-ul de noapte de Adrian Iorgulescu. Programul se încheie Konzermusik für Streicher und Bläser de Paul Hindemith, interpretat alături de Orchestra de Cameră Radio – compartimentul de coarde, sub bagheta maestrului Adrian Petrescu.

Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională, Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti. Palmaresul său artistic cuprinde o serie de distincţii cucerite la concursuri naţionale şi internaţionale. Este laureat la Concursul Internaţional de la Praga şi a obţinut Diploma de Onoare la Concursul şi Festivalul Internaţional de la Markneukirchen / Germania. Este invitat permanent al emisiunilor muzicale ale Radiodifuziunii şi Televiziunii Române, iar în anul 2003 a fost distins cu Meritul Cultural clasa I.

Michael Roll este unul dintre cei mai distinşi artişti ai Marii Britanii. A debutat la vârsta de 10 ani cu Orchestra oraşului Birmingham, la 12 ani şi-a făcut debutul cu Royal Festival Hall, interpretând concertul de Schumann sub bagheta dirijorului Sir Malcolm Sargent. Succesul său la prima ediţie a Concursului Internaţional de Pian Leeds în 1963, unde a obţinut premiul întâi la doar 17 ani, a fost momentul de inceput al carierei sale internaţionale. A concertat cu dirijori ca Barbirolli, Boulez, Giulini, Gergiev, Haitink, Leinsdorf, Masur, Previn, Sanderling şi Sawallisch. A realizat turnee în Japonia cu BBC Symphony şi în Europa cu orchestrele Philharmonia, Royal Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic şi English Chamber.

Cu o tradiţie de peste 60 de ani, Orchestra de Cameră Radio a evoluat calitativ, înregistrând un număr important de LP-uri şi CD-uri la case de discuri din Franţa, Italia, Germania, România. Totodată are o bogată filmografie de televiziune şi este un invitat al turneelor internaţionale organizate de Societatea Română de Radiodifuziune (Germania, Austria, Tarile Baltice, Spania, Rusia, Franţa, Italia, Japonia, Ucraina, Grecia, Coreea de Sud, Turcia, Cipru). Orchestra de Cameră Radio contribuie, prin concerte sale, la fiecare ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu".

Romanian Brass este formată din cei mai valoroşi instrumentişti ai secţiei de alamuri a Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti, fiind înfiinţat în 2006 de oboistul Adrian Petrescu. Repertoriul abordat cuprinde o paletă stilistică diversificată: lucrări din perioada preclasică, clasică, romantică, cât şi creaţii contemporane şi muzică de divertisment. Valoarea acestui ansamblu a fost recunoscută şi apreciată în numeroase concerte şi festivaluri din ţară şi străinătate.

Bucuresti, 15.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *