free download 78 travel guides written by experts

Romania urca pe podium prin Murfatlar

la Mondialul Vinurilor de la Paris 2008

Murfatlar a urcat România pe podiumul mondialului de vinuri de la Paris, Vinalies Internationales, prin câştigarea a două medalii, una de aur şi una de argint. Vinalies Internationales este unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de vinuri care se organizează anual în Franţa sub auspiciile Uniunii Internaţionale a Oenologilor şi ale Federaţiei Mondiale a Concursurilor Internaţionale de Vinuri şi Băuturi Alcoolice.  Singurul şi unicul vin licoros din România, Lacrima lui Ovidiu de 12 ani, a fost apreciat de către exigentul juriu cu cel mai mare punctaj la categoria vinurilor licoroase, primind medalia de aur.

« A primi medalia de aur pentru Lacrima lui Ovidiu, este o încântare pentru Murfatlar, mai ales că în competiţie ne-am luptat cu ţări unde vinul licoros are o tradiţie mult mai îndelungată. Totuşi, am demonstrat prin crearea acestui deja faimos vin licoros, că la Murfatlar totul e posibil când ai struguri şi oameni ca ai noştri » a declarat Cosmin Popescu, administrator Murfatlar România.
Lacrima lui Ovidiu 12 a câştigat de-a lungul timpului alte două medalii de aur, una la mondialul vinurilor de la Bruxelles, iar cea de-a doua la concursul « Vino Ljubljana ».

Medalia de argint a fost câştigată de tânărul vin Conu’ Alecu Muscat Ottonel din producţia anului 2007. Murfatlar a anunţat încă de la sfârşitul culesului ca anul 2007 va fi un an extraordinar. Această medalie este prima pe care un vin din producţia anului 2007 îl primeşte şi credem că distincţiile nu se vor opri aici.

Murfatlar România răspunde ca în fiecare an provocării de a participa în competiţie cu cele mai bune vinuri din intreaga lume, numai în 2007 câştigând 11 medalii la concursurile internaţionale de vin. Concursul Muscats-Du-Monde, Muscat Ottonel Zestrea medalie de aur, Concursul Mondial de la Bruxelles, 3Hectare Chardonnay medalie de argint, Chardonnay Du Monde, Ferma Nouă Chardonnay, medalie de bronz, Chişinău Wines&Spirits Contest, argint şi bronz, Concursul Citadellesduvin cu 6 trofee de excelenţă, sunt doar câteva dintre medaliile acordate vinului Murfatlar. Până în acest moment Murfatlar a reuşit să reunească într-un portofoliu impresionant peste 170 de medalii.

Bucuresti, 7.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *