Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Romania ta, de 1 decembrie, la Radio Romania Cultural

Radio România Cultural marchează într-un mod inedit şi original Ziua Naţională arborând în eter răspunsurile primite de la ascultătorii săi la cele 2 întrebări ale campaniei Radio România: “Cum e România ta? Cum ai vrea să fie România noastră?”

De la ora 7.20, la “Dimineţi de weekend”, străbatem “România în lung şi în lat” cu Magdalena Tara care ne este ghid într-un tur al studiourilor teritoriale Radio România.

Între orele 9.00 si 11.00, Maria Balabaş şi Radu Croitoru invită publicul la un featuring “Espresso & Dimineaţa Crossover” care va încerca să relaxeze pesimismul multora dintre răspunsurile primite în ultima lună la cele două întrebări ale campaniei şi să identifice optimismul necesar "României noastre".

Invitaţii speciali ai celor două ore de program sunt o fetiţă de opt ani şi un ascultător fidel de Radio România Cultural care vine special de la Deva. În acelaşi program vom asculta şi cele mai interesante răspunsuri date de VIP-urile culturale ale momentului aceloraşi întrebări: Cum e România ta? Cum ai vrea să fie România noastră?

Schimbăm registrul şi, la ora 11.00, trecem la “Texte şi pretexte”, cu Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu urmărind diversitatea de viziune a unor interlocutori care provin din zone istorice diferite sau se află în contexte culturale îndepărtate de modelul de origine. În ciuda acestor diferenţe, pe toţi îi uneşte un profund sentiment faţă de România, un patriotism şlefuit intelectual şi tendinţa de a explica unitatea în diversitate care a stat la temeiul realizării Marii Uniri.

Sunt interlocutori de vârste diferite, vorbitori cu temperament şi argument, chiar dacă unii se trag din zone geografice şi istorice aparent incongruente, intelectuali îngrijoraţi de soarta unei ţări care, de ceva vreme, caută să-şi afirme cu tărie identitatea, valorile şi tradiţiile într-o epocă economică tulbure.

Bucuresti, 29.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *