Kinodiseea

Romania s-a calificat in finala Eurovision de sambata

Marţi seara, „The Balkan Girls”, piesa cu care România participă la Eurovision,  s-a calificat în finala din 16 mai. Printr-o evoluţie impecabilă, Elena Gheorghe, împreună cu Lucia Dumitrescu (backing vocal) şi dansatoarele Liliana Caunii, Andreea Comşa, Flavia Mihăşan şi Roxana Ureche, au câştigat inimile telespectatorilor şi voturile necesare acestei calificări.
   
Se poate spune că seara de marţi a fost de două ori fastă pentru delegaţia României pentru că, la conferinţa de presă care a urmat după anunţarea câştigătorilor, a avut loc şi tragerea la sorţi a intrării în finala din 16 mai. Şi aici Elena a avut succes deoarece, cu mana ei, a extras poziţia 22 din cele 25 ale finalei, lucru pentru care mulţi artişti au invidiat-o.

Publicul a fost alături de fetele noastre şi de piesa The Balkan Girls nu numai în străinătate, ci şi în ţară. Acest lucru este dovedit de voturile câştigate din afară ?, de audienţele TVR pe parcursul transmisiei, şi de numărul de accesări şi mesaje pe site-ul www.tvr.ro.

Astfel, în intervalul orar 22.00–24.00, TVR 1 a fost lider de piaţă pe toate targeturile: naţional (4.2% rating şi 12.5% cotă de piaţă), urban (5.2% rating şi 14.9% cotă de piaţă) şi comercial (4.7% rating şi 15.3% cotă de piaţă), cu valori medii ale cotei de piaţă şi ale rating-ului superioare celorlalte posturi tv. Minutul de aur al transmisiei de marţi seara s-a înregistrat în momentul intrării Elenei în concurs, când peste 1,3 miloane de telespectatori din întreaga ţară (6.5% rating şi 18.6% cotă de piaţă) au urmărit performanţa româncei.

Şi  site-ul TVR a înregistat un număr mult mai mare de vizitatori decât de obicei: 28.000 de vizitatori unici, dublu faţă de o zi obişnuită, conform trafic.ro. În prima oră a spectacolului  5.170 de persoane au urmărit site-ul TVR.ro pentru a afla amănunte sau a trimite comentarii. Până la această oră, videoclipul interpretat de Elena, postat pe site în timp real, a fost văzut de peste 15.000 de persoane, fapt care l-a clasat pe poziţia 10 în topul tuturor timpurilor al celor mai vizionate materiale video din site-ul TVR!

Până în acest moment se ştie că, în finala din 16 mai, Elena va intra in concurs alături de: Israel, Franţa, Suedia, Portugalia, Islanda, Armenia, Rusia, Bosnia Herţegovina, Malta, Germania, Turcia, Anglia, Finlanda şi Spania. Restul de 10 ţări din cele 25 ale finalei vor fi cunoscute în urma celei de-a doua semifinale, ce va fi transmisă în direct de TVR1, TVR internaţional şi TVR HD joi, 14 mai, de la ora 22.00.

Atenţie! – În semifinala de joi, telespectatorii români nu vor avea drept de vot. La fel ca la prima semifinală, votarea va decurge doar la nivelul ţărilor participante, de data aceasta fiind vorba de: Croaţia, Irlanda, Letonia, Serbia, Polonia, Norvegia, Cipru, Slovacia, Danemarca, Slovenia, Ungaria, Azerbaidjan, Grecia, Lituania, Moldova, Albania, Ucraina, Estonia şi Olanda, la care se adaugă şi restul de trei ţări dintre cele cinci aflate direct în finală: Franţa, Spania şi Rusia (ca ţară gazdă).

Moscova, 13.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *