free download 78 travel guides written by experts

Romania, reprezentata in board-ul european al Junior Chamber International

{mosimage}Rodica Lupu va coordona proiectele europene ale Junior Chamber International din domeniul educației, protecției mediului, antreprenoriatului și cetățeniei active

Rodica Lupu a fost aleasă în board-ul european al Federației Junior Chamber International, în cadrul reuniunii președinților de organizații naționale din Europa care s-a desfășurat în Italia la Varese, în perioada 17-20 februarie 2011. Ea este singurul reprezentant al unui stat din Europa Centrală și de Est care face parte din conducerea organizației la nivel european, alături de membri care provin din state vest-europene cu tradiție.

Din poziția de Program Development Chairman, Rodica Lupu va superviza portofoliul de proiecte naționale și transnaționale derulate în prezent de JCI Europe, în scopul de a le promova sub forma unui singur pachet și de a stimula transferul de cunoștințe între actorii implicați. Împreună cu o echipă de 4 consilieri, Rodica Lupu va conduce programul JCI Flagship Projects, prin care know-how-ul acumulat în cadrul celor patru proiecte de referință ale federației va deveni accesibil tuturor organizațiilor naționale JCI, facilitând astfel conceperea unei strategii integrate de lobby la nivel european. Inițiativele incluse în program sunt următoarele: ”Economic Knowledge in Competition”(Germania), ”Renewable Energy” (Austria), ”Entrepreneurship in the EU” (Suedia, Monaco, Portugalia, Marea Britanie, Finlanda și Olanda) și ”Active Citizenship” (Turcia, Islanda, Estonia, Irlanda și Belgia).

”Am pornit de la nevoia de multiplicare și de promovare a bunelor practici JCI la nivel european și am construit un parcurs care să facă posibilă îndeplinirea acestui obiectiv cu antrenarea resurselor deja existente în federație. Mulțumesc colegilor din JCI Europe pentru votul lor de încredere și am convingerea că la finalul acestui mandat ne vom bucura deja de primele beneficii ale platformei JCI Flagship Projects” a declarat Rodica Lupu, subliniind că alegerea sa în board-ul JCI Europe a fost determinată de faptul că JCI România derulează deja proiecte finanțate din fonduri structurale și, din 2009, s-a aliniat la strategia internațională de dezvoltare, anticipând ca viziune deciziile la nivel global.

Sub conducerea doamnei Rodica Lupu, JCI România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociația ”Institutul pentru Politici Sociale”, desfășoară în prezent proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul urmărește promovarea dialogului social şi soluţionarea provocărilor cu care companiile, organizațiile societății civile și partenerii sociali se confruntă în implementarea iniţiativelor de responsabilitate socială.

Expert în afaceri europene specializat în drept comunitar și fonduri europene, Rodica Lupu a atras în ultimul an finanțări de peste 15 milioane de euro din fonduri structurale pentru proiecte ale unor organizații publice sau private. Președinte al JCI București în 2007, Președinte al JCI România în 2009 și Senator JCI din 2010, Rodica Lupu a încheiat parteneriate valoroase pentru organizație și a atras finanțări importante din surse private sau din fonduri nerambursabile. Din 2010, gestionează întregul portofoliu de proiecte cu finanțare europeana al federației, adminstrând finanțări de peste 4 mil. euro. Din 2004 Rodica Lupu deține compania G&G ProMotion, companie de consultanță cu divizii specializate de training și branding personal (EgoCentrum), publicitate și relatii publice (RemBrandT) și, începand din aprilie 2009, proiecte cu finanțare europeană. Rodica Lupu activează și ca trainer în domeniile: marketing, management de proiect, branding, branding personal, comunicare și relații publice.

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *