free download 78 travel guides written by experts

“Romania prinde radacini” in judetul Vaslui

Campania Realitatea TV continuă pe 20 martie 2010 –
–    in Satul Chitcani, comuna Costesti –

“Romania prinde radacini”, una dintre cele mai mari campanii sociale initiate de o televiziune si de departe cea mai importanta prin sustinerea ei pe baza de voluntariat ajunge acum in cel de-al 10-lea judet al tarii pentru impadurire. Astfel, sambata, 20 martie, Realitatea Tv, impreuna cu Petrom, MaiMultVerde, Romsilva si Consiliul Judetean Vaslui, dar mai presus de orice impreuna cu sutele de voluntari care si-au anuntat prezenta, va fi in satul Chitcani, comuna Costesti, judetul Vaslui. Vor fi plantati 25.000 de puieti pe o suprafata de 5 ha pe care, in urma cu cateva zeci de ani, era o padure seculara ce apartinea Codrilor Vasluiului. Sambata viitoare vor fi plantati puieti din speciile: stejar, frasin, paltin, cires, tei, dar si arbusti – sanger si paducel.

Actiunile din ziua impaduririi vor fi transmise in direct la Realitatea TV in cadrul unor editii speciale realizate de Mihai Tatulici, initiatorul si promotorul campaniei.
“  Codrii Vasluiului au disparut din istoria Romaniei numai in ultimul secol,
dupa ce mai bine de jumatate de mileniu au respirat in inima Moldovei. Au
ramas sa acopere doar 13 la suta din Vaslui, unul dintre cele mai sarace
judete din tara.Campania Romania Prinde Radacini ajunge pentru prima data
la Vaslui. Vino sa replantezi Codrii Vasluiului”, spune Mihai Tatulici

“ Anul acesta ne-am propus sa regeneram circa 440 ha de padure. Ne bucuram ca Realitatea TV a ales sa sprijine si proiectul nostru prin intermediul campaniei “Romania prinde radacini” prin plantarea cu voluntari a celor 5ha din apropierea satului Chitcani. Cei care doresc sa ne dea o mana de ajutor la plantarea puietilor sunt asteptati in satul Chitcani, comuna Costesti”, a declarat Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Dupa ce in ultimii 2 ani “Romania prinde radacini” a impadurit, cu ajutorul partenerilor sai si al voluntarilor, o suprafata totala de peste 55 ha cu aproximativ 270.000 de puieti, campaniei ajunge sambata si in judetul Vaslui.

Initiativa televiziunii de stiri este sustinuta de Petrom, si se desfasoara cu sprijinul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva si a organizatiei non-guvernamentale MaiMultVerde, in parteneriat cu consiliile locale si judetene.

„Romania prinde radacini” a inceput dupa indundatiile care au afectat Moldova in vara anului 2008 si este primul proiect social care trateaza atat cauzele, cat si efectele unui dezastru ecologic. Campania face parte din programul de responzabilizare sociala „Cod Verde”, lansat de grupul Realitatea-Catavencu si care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu. IAA Romania, Gala Societatii Civile si Gala „Oameni pentru oameni” au premiat anul trecut campania „Romania prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar desfasurat in 2008.

Bucuresti, 15.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *