free download 78 travel guides written by experts

Romania pe locul 3 in Europa in ceea ce priveste numarul oamenilor supraponderali si obezi

CMU va oferi pacienţilor, cea mai modernă procedură de chirurgie destinată pacienţilor obezi – gastric sleeve

Centrul Medical Unirea (CMU), liderul pieţei româneşti pe segmentul abonamentelor medicale corporate, vine în întâmpinarea numărului tot mai crescut de pacienţi cu probleme de greutate printr-o procedură modernă de chirurgie a obezităţii: gastric sleeve. Începând cu luna aprilie, această procedură restrictivă poate fi o soluţie pentru persoanele care suferă de obezitate.

Gastric sleeve este o procedură care induce scăderea în greutate prin diminuarea cantităţii de hrană ingerată. În cadrul procedurii, chirurgul îndepărtează parţial porțiunea verticală a stomacului şi determină astfel reducerea volumului stomacului cu aproximativ 80-85%, transformându-l într-un tub gastric ce continuă esofagul. Astfel, se restricţionează cantitatea de alimente consumate și, implicit, de calorii, reducând totodată senzația de foame. Pacientul va mânca 3 mese pe zi, reduse cantitativ în funcție de noul volum al stomacului, nu va suferi de foame și va putea avea o dietă normală.

”Este important de menționat și faptul că, spre deosebire de procedurile cu inel, acest procedeu nu presupune implantarea de corpuri străine în organism. Un alt avantaj al metodei gastric sleeve constă în faptul că intervenţia se poate efectua foarte bine pe cale laparoscopică, chiar mai bine decât pe cale deschisă, deoarece vizibilitatea oferită de sistemul optic al laparoscopului – care mărește imaginea de până la 10 ori – este superioară celei obţinute în chirurgia clasică”, afirmă dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, care a făcut primele intervenţii de acest gen în cadrul spitalului Arcul de Triumf al CMU.

Cele mai recente statistici plasau România pe locul 3 în Europa în ceea ce privește numărul oamenilor supraponderali și obezi, iar segmentul celor care suferă de obezitate extremă (peste 170 – 180 kg) este în continuă creștere. ”Românii de abia încep să conștientizeze pericolele pe care le ridică obezitatea, iar la ora actuală, în Bucureşti nu există decât 2 medici care fac asemenea intervenții în mod regulat, acest lucru însemnând 8-10 intervenții pe lună”, declară Wargha Enayati, director general CMU.

Conform specialiștilor, procedura gastric sleeve nu ameliorează starea pacientului doar la nivelul greutăţii, ci şi în ceea ce priveşte afecţiunile cauzate de obezitate: hipertensiune arterială, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat.

Bucuresti, 22.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *