free download 78 travel guides written by experts

Romania nu se regaseste in acest moment pe harta nici unui traseu energetic.

Solutia ar putea veni tot de la rusi. 

“Romania este ultima tinta pentru Gazprom” a declarat Vladimir Socor, jurnalist, “The Jamestown Foundation”, Washington, SUA. “Gazprom si-a ajustat oferta South Stream astfel incat agenda sa includa si un contract de alimentare cu gaz a Romaniei. Echipa manageriala a Gazprom va reveni in Romania pentru a continua discutiile imediat dupa alegerile parlamentare din noiembrie. Noua oferta facuta Romaniei ridica semne de intrebare pentru Serbia si Bulgaria”, a explicat Socor. El a mai adaugat faptul ca “daca Romania intra in joc, Gazprom va schimba ruta gazoductului South Stream. Astfel, acesta va trece prin Romania si nu prin Serbia”

Gerhard Schroeder, fostul cancelar german, este de parere ca “securitatea energetica mondiala depinde de patru factori: o politica energetica sustenabila, o politica energetica multilaterala, parteneriate cu Rusia si pace in Orientul Mijlociu”.

Despre solutii si prognoze in ce priveste sistemul energetic se va discuta la conferinta organizata de Forum Invest pe 11 si 12 noiembrie la Hotel Athenee Palace Hilton in prezenta fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, a Ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a Directorului General Adjunct, Seful Departamentului de Energie Nucleara, International Atomic Energy Agency, Austria, Yuri Sokolov, a CEO-ului Petrom, Mariana Gheorghe, a CEO-ului Bursei de energie Borzen, Slovenia, Damjan Stanek si a Directorului General, World Petroleum Council, Londra, UK, Pierce Riemer.

Bucuresti, 07.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *