free download 78 travel guides written by experts

Romania concureaza sambata la Eurovision Junior

Sambata, 21 noiembrie, de la ora 21.15, TVR 1 si TVR International vor transmite in direct concursul Eurovision Junior 2009.

Evenimentul se va desfasura la Kiev, in aceeasi sala din Palatul Sporturilor in care, la editia din 2005 a concursului Eurovision, Romania s-a clasat pe locul 3 cu piesa ,,Let me try? interpretata de Luminita si Sistem.

Reprezentanta noastra din acest an la Eurovision Junior este Ioana Bianca Anuta, de 15 ani, din Slatina. Ea va interpreta piesa ,,Ai puterea in mana ta", iar pe scena concursului va evolua alaturi de cinci tinere dansatoare din Oradea: Ivana Farc, Alexandra Sabau, Andreea Margin, Cristina Pandrea si Diana Pacurar.
Romania va intra in concurs pe locul 4, dupa Suedia, Rusia, Armenia, fiind urmata de Serbia, Georgia, Olanda, Cipru, Malta, Ucraina, Belgia, Belarus si Macedonia.
Spectacolul de 120 minute se anunta a fi unul grandios si va fi prezentat de frumoasa artista ucraineana Ani Lorak si de Timur Miroshnichenko, un foarte popular prezentator de televiziune din tara gazda.

Piesa castigatoare va fi aleasa in baza voturilor primite de la telespectatori si de la juriile de specialitate din fiecare tara, ponderea fiind de: 50% televoting, 50% juriu.
Important de retinut este ca telespectatorii din tara nu au dreptul sa o voteze pe Ioana, in timp ce romanii din tarile care participa la Eurovision o pot vota la numere afisate de televiziunea din tarile respective care transmite concursul.

Spre deosebire de concursul Eurovision dedicat adultilor, regulamentul EBU prevede ca, inainte de desfasurarea concursului Eurovision Junior, sa fie stabilita deja tara care va organiza editia din anul urmator, protejand astfel micii concurenti de eventuale presiuni pentru a castiga.

Astfel ca, indiferent de clasamentul care va fi stabilit sambata seara, la finalul concursului, se stie deja ca Eurovision Junior 2010 va fi organizat de Belarus, in Minsk Arena, un complex ultramodern care va fi inaugurat in cateva saptamani.

Bucuresti, 18.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *