metalshow

Romania castiga locul 4 la categoria Standard a competitiei de dans sportiv DanceMasters

Perechea reprezentand Romania formata din Rares Cojoc si Katarzyna Kapral a ocupat locul 4 in cadrul competitiei de dans sportiv DanceMasters la categoria cea mai importanta din a doua zi a concursului, categoria Adulti dansuri standard (probele de vals lent, tango, vals vienez, foxtrot, quickstep). Finala a fost aprig disputata intre unele dintre cele mai puternice perechi de dansatori la nivel mondial (in finala au fost prezente din 6 perechi doua perechi de Campioni Mondiali – cea de Adulti (19-35 ani) si cea de Tineret (16-18 ani).

Pe primul loc s-au clasat campionii mondiali en titre la standard adulti, Benedetto Ferruggia si Claudia Kohler din Germania. Locul 2 a fost ocupat de Rosario Guerra / Grazia Benincasa din Italia, in timp ce locul 3 a fost ocupat de perechea Evgeny Moshenin / Nadezda Rukhlova din Rusia.

La categoria tineret standard, Romania ocupa locul 2 prin perechea Rares Soponar / Alexandra Rusznyak Alice. Primul loc a fost castigat de Rusia: Igor Kruglov / Olga Scherbina – campioni mondiali en-titre pentru aceasta categorie de varsta, iar locurile 3 si 4 au fost ocupate de doua perechi din Moldova: Cristian Radvan / Tatiana Seliverstova si Valeriu Ursache / Tatiana Sceghiriova.

DanceMasters a debutat vineri 12 martie incepand cu ora 14:00 – zi dedicata numai competitiilor nationale si incepand cu ora 11:30 in zilele de sambata, 13 martie si duminica, 14 martie, zi dedicata in exclusivitate Open-urilor Internationale. Galele Laureatilor au loc sambata si duminica la ora 19:00. In cadrul galelor au loc si demonstratiile multiplilor Campioni Mondiali Domenico SOALE si Gioia CERASOLI, dar si ale ansamblului de dans sportiv Codreanca, de 10 ori campioni mondiali si europeni.

Participantii sunt jurizati de 15 tehnicieni de top straini si 20 romani. Presedintele juriului este Heinz Spaeker, Directorul Sportiv al Federatiei Internationale de Dans Sportiv (IDSF), cea mai inalta autoritate mondiala din domeniu, Presedintele Juriului la Campionatele si Cupele Mondiale si Continentale, precum si la cele mai importante competitii de tip Open International.

In afara de punctele obtinute in cadrul competitiilor, cele mai bune 6 perechi participante au fost premiate dupa cum urmeaza: Locul 1 – 600 euro; Locul 2 – 500 euro; Locul 3 – 400 euro; Locul 4 – 300 euro; Locul 5 – 200 euro; Locul 6 – 100 euro. Bugetul de premiere este de 4200 EUR cash si aproximativ 10.000 EUR in cupe, medalii, cadouri de la sponsori.

Evenimentul are loc la Sala Polivalenta din Parcul Tineretului, iar iubitorii de dans sportiv pot cumpara biletele de la Casa de Bilete a Salii Polivalente sau online de la www.bilet.ro.

DanceMasters este o competitie internationala de dans sportiv organizata in Romania inca din 2004 sub egida Federatiei Internationale de Dans Sportiv, la initiativa Cluburilor de Dans Sportiv “Phoenix” si “Pas in Doi”, precum si a lui Bogdan Paun, un antreprenor pasionat de dans sportiv.

Bucuresti, 15.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *