free download 78 travel guides written by experts

Romania are aproximativ 750 de medici

specialisti dermatologi şi 150 de chirurgi plasticieni

Doar 30% dintre dermatologi s-au supraspecializat în practica dermatologiei estetice şi chirurgicale

Cea de-a VI-a ediţie a Congresului European de Medicină Estetică, organizat în premieră în ţara noastră, a găzduit timp de 3 zile peste 300 de medici specialişti, din 18 ţări, dintre care Mauritius, China, Brazilia şi SUA. Tema principală a dezbaterilor a fost necesitatea institurii unui cod etic al medicului estetician, ţinând cont de diferenţa foarte mare dintre un medic specialist calificat în proceduri estetice şi un nespecialist. În România sunt aproximativ 750 de medici specialişti dermatologi, 150 de chirurgi plasticieni şi peste 2000 de cosmeticiene. Doar 30% dintre dermatologi practică şi dermatologia estetică şi chirurgicală. Medicii specialişti din acest domeniu au facut cursuri în ţară sau străinătate pentru a se califica în diverse proceduri estetice, ca de exemplu peeling chimic, dermabraziune, lasere, lumină intens pulsată, radiofrecvenţă, unde de şoc, fillere, tratamente cu toxină botulinică sau diverse intervenţii chirurgicale asupra pielii. Dintre acestea, cele mai frecvent solicitate tratamente de înfrumuseţare şi reîntinerire în România sunt cele pe bază de toxină botulinică şi tratamentele de umplere cu substanţe gelatinoase, ca de exemplu acidul hialuronic, precum şi procedurile de rejuvenare cum ar fi peelingul chimic.

“Siguranţa pacienţilor noştri este cea mai preţioasă cerinţă a oricărui act medical. De aceea, Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie cosmetică şi chirurgicală s-a implicat activ în educarea medicilor privind teoria şi practica procedurilor estetice moderne. Medicina estetică oferă soluţii neinvazive problemelor de îmbătrânire cutanată şi îmbunătăţirii imaginii faciale şi corporale, tratând persoane sănătoase care solicită astfel de îmbunătăţiri.”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, Preşedinte al Societăţii Române de Medicină Estetică.

Medicul, cu referire la cel din domeniul estetic, trebuie în mod particular să respecte cadrul legal, să fie prudent şi responsabil faţă de pacienţii care, asumându-şi cheltuiala unui act medical la cerere, sunt mai exigenţi faţă de rezultate. Medicul nu trebuie să abdice de la statutul medical, trebuie să acţioneze deontologic în beneficiul pacienţilor, trebuie să informeze pacientul privind procedura pe care acesta urmează să o efectueze şi la rândul lui să fie la curent cu noutăţile din profesia sa, să ştie să recunoască posibilele efecte secundare şi să le trateze cu promptitudine.

Bucuresti, 25.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *