free download 78 travel guides written by experts

Rolul arhitectului/proiectantului in accesarea

si implementarea proiectelor cu Fonduri Europene

Sesiune intensiva de training, Bucuresti 11-12 aprilie 2008

Conceptul de arhitectura durabila implica solutii pentru managementul energiei, protejarea mediului, utilizarea resurselor regenerabile. In urma cu cativa ani, managementul unui proiect imobiliar era sarcina arhitectului, care se ocupa de toate etapele proiectului. Pe masura ce complexitatea dezvoltarilor a sporit, necesitatea unui management de proiect de sine statator a devenit tot mai acuta. Necesitatea managementului de proiect distinct de activitatea arhitectului, nu minimalizeaza sub nici o forma aportul acestuia la derularea si finalizarea proiectului. Din contra, arhitectul devine manager de proiect pentru intreaga echipa de proiectanti pe care o gestioneaza, colaborand in permanenta cu echipa de management a proiectului principal. In cele mai multe cazuri este recomandat ca arhitectul, in calitate de proiectant general, sa faca parte din aceasta echipa. Jobul unui manager de proiect incepe de la punctul „0” al dezvoltarii, el actionand in permanenta ca interfata intre client, designer si antreprenorul general. El coordoneaza toate etapele si se asigura ca proiectul este predat la timp. In Romania avem de acoperit un gol intre dirigentia de santier si managementul de proiect, in asa fel incat deseori trebuie sa asiguram site managementul. In functie de anvergura proiectului, avem echipe intregi la fata locului.

Arhitectii/proiectantii intervin in proiectele de infrastructura finantate din fondurile europene, in doua etape:

   1. etapa pregatitoare a proiectului – realizarea Studiului de Fezabilitate si a documentatiei specifice pentru obtinerea avizelor;
   2. etapa de implementare a proiectului – realizarea proiectului tehnic propriu-zis si asistenta tehnica acordata beneficiarului in etapa de realizare a dosarului de achizitii lucrari si in etapa de realizare a constructiei proiectate.

Printr-un Parteneriat intre EUROLINK-Casa Europei si Filiala teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, in perioada 11-12 aprilie 2008 (intre orele 9.30 si 18.30), avem placerea sa va informam asupra organizarii unei sesiuni intensive de training, sub genericul “Rolul arhitectului/proiectantului in accesarea si implementarea proiectelor cu Fonduri Europene”. Sesiunea de training se va desfasura la Bucuresti, pe baza de prezentari, exercitii asupra unor studii de caz, sesiuni de intrebari si raspunsuri, in sistem de proiectie video.

Coordonatorul stiintific al sesiunii de training este Certified Management Consultant (CMC) Radu PASCU, profesor asociat la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu si colaborator permanent al Programului National de Formare a Expertilor si Consultantilor in Proiectele cu Fonduri Europene, initiat de EUROLINK-House of Europe, in cooperare cu Universitatea Romana “Gheorghe Cristea”.

Cursantii beneficiaza in cadrul contributiei banesti de:

·         materiale de baza ale sesiunii de training in fomat tiparit;
·         mapa cu documente anexa;
·         CD cu continutul integral al materialelor bibliografice;
·         sedinta de consiliere individuala, la cerere;
·         pauze de cafea si networking;

·         Certificat de Absolvire, eliberat de Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”, membra a Federatiei Europene a Scolilor cu Acces la Diploma Europeana.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatului Casei Europei la tel./fax: (021) 2304997 sau e-mail: eurolink@b.astral.ro . Inscrierile se fac in baza completarii Formularului de Inscriere atasat, cf. principiului „primul venit-primul servit”, pana cel tarziu in data de 9 aprilie, orele 13.00. Mai multe informatii puteti obtine consultand site-ul www.StructuralFunds.ro .

Bucuresti, 07.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *