free download 78 travel guides written by experts

ROL.ro si AXIGEN

Portalul ROL.ro, cel de-al doilea ca mărime din România după numărul de vizitatori, gestionează de acum înainte mesajele de e-mail din cele peste 140.000 de căsuţe ale utilizatorilor săi cu ajutorul soluţiei de mesagerie AXIGEN.

Anterior, portalul ROL.ro utiliza o soluţie bazată pe mai multe aplicaţii de tip open source.

Primul avantaj al trecerii la AXIGEN constă în creşterea eficienţei de prelucrare a e-mailurilor. Astfel, dacă până la implementarea AXIGEN pe serverele portalului erau stocate peste 75.000 de mesaje simultan, aşteptând să fie direcţionate către destinatari, acum coada de procesare este formată din numai 500 de mesaje.

De asemenea, migrarea de la open source la AXIGEN a dus la reducerea gradului de încărcare a serverelor portalului de peste 5 ori.

„Practic, cele peste 75.000 de mesaje ce aşteptau să fie distribuite cât şi încărcarea mare a serverelor noastre cauzau uneori blocaje tehnice. Acum, datorită arhitecturii AXIGEN care utilizează un sistem de filtrare foarte eficient nu mai întâmpinăm astfel de probleme”, declară Alina Nemeş, director general la ROL.ro.

Stocarea mesajelor se realizează si ea mult mai eficient, datorită structurii modulului de stocare şi formatului de stocare a mesajelor, ambele reprezentând inovaţii tehnologice ale soluţiei AXIGEN. Acest modul permite o utilizare optimă a spaţiului, mult mai economică. Spre exemplu, un mesaj trimis mai multor destinatari din acelaşi domeniu este stocat o singură dată pe server, ceea facilitează trimiterea informărilor periodice de tip „newsletter”, un serviciu extrem de utilizat de un portal de proporţiile ROL.ro.

„Am migrat de la o soluţie open source la AXIGEN, care este o aplicaţie comercială, atât datorită avantajelor tehnice pe care ni le oferă aceasta din urmă cât şi pentru a beneficia de serviciile premium furnizate de Gecad Technologies. În ansamblu, am descoperit că utilizarea a mai multe softuri open source este mai costisitoare decât folosirea unei aplicaţii comerciale dar care integrează toate serviciile de mesagerie de care portalul nostru are nevoie”, completează Alina Nemeş.

„Am dovedit că suntem capabili să înlocuim într-un timp record o soluţie bazata pe Open Source cu o configuraţie foarte complexă. Datorită procesului transparent de migrare a datelor către AXIGEN, site-ul şi serviciile ROL.ro au fost disponibile pe toată perioada procesului. Este o primă demonstraţie a capacităţilor serverului nostru de mail, care poate gestiona fără probleme activitatea în zeci de mii de conturi şi un trafic zilnic impresionant”, declară Oana Bornaz, CEO AXIGEN.

Compania Gecad Technologies, cea care dezvoltă AXIGEN, speră ca soluţia de mesagerie românească să bată la sfârşitul acestui an recordul de 1 milion de căsuţe poştale electronice al căror trafic de e-mail să fie gestionat de AXIGEN. În prezent, AXIGEN se distribuie în mai multe ţări prin intermediul a 10 parteneri.
AXIGEN Mail Server a fost lansat pe piaţă în ultimul trimestru al anului trecut, atât în România cât şi internaţional, în cadrul evenimentului LinuxWorld ce s-a desfăşurat la Londra.

Despre Gecad Technologies
Înfiinţată în 2001, Gecad Technologies, membră a grupului Gecad, este o companie cu activitate în cercetare tehnologică, project management şi dezvoltare de tehnologii software. Implicată iniţial în dezvoltarea de software antivirus, compania şi-a concentrat eforturile, începând din 2003, asupra dezvoltării primei soluţii de mesagerie electronică din România, sub marca AXIGEN.
AXIGEN este o soluţie de mesagerie electronică rapidă, scalabilă şi adaptabilă cerinţelor de comunicare atât din partea companiilor mici şi mijlocii, cât şi din partea furnizorilor de servicii Internet.
Pentru a afla mai multe despre AXIGEN Mail Server, vizitaţi //www.axigen.com
 
Despre ROL.ro
Compania ROL Online Network a fost fondată în anul 2001, fiind specializată în oferirea de soluţii web şi servicii online pentru piaţa românească. Principala activitate este dezvoltarea portalului ROL.ro – Romania Online, care a fost lansat la începutul anului 1998, şi care este în prezent portalul nr. 2 din România din punct de vedere al numărului de vizitatori înregistraţi lunar.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *