free download 78 travel guides written by experts

Rochia cea noua

Linda Grant
Editura Leda

"Intr-un bloc de caramida rosie dintr-un cartier londonez, Vivien, o tanara sensibila si studioasa, creste izolata atat de trecut, cat si de prezent, intr-o familie de refugiati. Insa viata ii este bulversata de aparitia unui unchi fermecator, intr-un costum de mohair, cu un ceas cu diamante la mana si la bratul unei negrese imbracate intr-o haina din imitatie de piele de leopard. De ce este unchiul Sándor intampinat cu atata raceala in casa parintilor ei? Vivien isi doreste sa afle…" Aceasta este o parte a prezentarii de pe site-ul editurii si de pe coperta. Suficient pentru a-i determina pe unii sa lectureze romanul. Cei ce vor face aceasta alegere vor avea ocazia sa descopere o scriitoare ce reuseste sa construiasca niste personaje veridice si o situatie similara multor experiente reale. Viata este surprinsa din foarte multe unghiuri, iar metafora hainelor este una foarte bine aleasa. In fapt… chiar romanul porneste de la personajul principal, reintors in locurile copilariei si la magazinul pe care il vizita des in trecut, aflat acum in prag de inchidere, de unde isi achizitioneaza o rochie noua.

Poate ca exista si o legatura cu intamplari din viata autoarei – daca ne gandim ca ea provine dintr-o familie de emigranti evrei de origine rusa si poloneza. Poate ca multi se vor redescoperi – sau isi vor aduce aminte de persoane din viata lor citind acest roman. Cert este ca te apuci de carte si nu stii cand a trecut timpul.

Va invitam sa cititi acest volum si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *