Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Rio Bucovina: Apa minerala naturala – peste 70% din consumatori inteleg

necesitatea si beneficiile acesteia

Rio Bucovina face publice date referitoare la obiceiurile de consum pe piaţa de apă imbuteliată.

Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, pozitionată pe locul 3 ca şi cotă de piaţă, activă atât în zona îmbutelierii/producţiei de apă minerală naturală şi băuturi răcoritoare, dar şi în domeniul distribuţiei de produse alimentare şi nonalimentare din România, dă publicităţii date şi cifre de consum cu privire la consumul şi necesarul de apă pentru organism, precum şi acţiunea benefică a acesteia asupra organismului. Rio Bucovina explică diferenţele dintre categoriile de apă îmbuteliată, implicit beneficiile nete ale apei minerale naturale faţă de cele oferite de apa de izvor şi apa de masă.

“Odată cu creşterea nivelului de trai şi accesului la informaţie, a crescut şi nivelul de educaţie al consumatorului, acesta înţelegând, în proporţie de peste 70%, necesitatea consumului de apă minerală naturală, precum şi beneficiile acesteia”, explică Camelia Hoinărescu, director marketing Rio Bucovina.

În acest moment, consumul de apă îmbuteliată este de 60 l/cap de locuitor şi este în creştere faţă de băuturile răcoritoare unde trendul este unul descendent.

„Este efectul creşterii preocupării consumatorului pentru prevenţie şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos” concluzionează Camelia Hoinărescu director marketing al Rio Bucovina.

Conform studiilor referitoare la efectele benefice asupra organismului uman, se recomandă consumul zilnic de apă minerală naturală cu un reziduu uscat scăzut, cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru. Consumul de apă minerală naturală plată este deosebit de important pentru organismul uman deoarece aceasta ajută la funcţionarea normală a tuturor organelor şi sistemelor, până la nivel de celulă. Consumul de ape minerale naturale uşor alcaline poate contribui la neutralizarea acidului acumulat şi implicit ajută organismul să-şi reduca aciditatea.

Cantitatea de minerale conţinută de apa minerală naturală plată are un rol important în susţinerea funcţionării zilnice a organismului, dar ea nu înlocuieşte aportul de minerale provenit din surse organice, pentru că atunci când vorbim de mineralele din apă vorbim de minerale anorganice care se elimină odată cu apa din organism.

Referindu-se la aportul zilnic de calciu, magneziu sau fier necesar organismului, Camelia Hoinărescu explică: “Cercetatorii au aratat că, pentru a asigura necesarul zilnic de calciu al organismului, ar trebui să bem în jur de 676 pahare de apă. Ipotetic vorbind, pentru necesarul zilnic de magneziu ar trebui să consumăm 1848 pahare de apă, pentru fier – 848 pahare şi pentru fosfor "doar" 168960 pahare de apă. Bineînţeles că acest lucru este imposibil. Mai mult decât atât, peste 95% dintre mineralele necesare organismului provin din alimente şi mai puţin de 5% din apă.”, concluzionează directorul marketing al Rio Bucovina.

Referindu-se la produsul propriu, specialiştii Rio Bucovina arată că, conform conţinutului, apa minerală naturală Bucovina este o apă pură din punct de vedere microbiologic, cu originea într-un zăcământ/acvifer subteran şi este doar captată, ea izvorând în mod natural. Spre deosebire de celelalte tipuri de apă (apa de izvor, apa de masă etc.) apa minerală naturală are, prin natura sa, un conţinut specific de săruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alţi constituenţi, cu efecte benefice asupra sănătăţii.

Originea subterană a apei minerale naturale Bucovina asigură stabilitatea, temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante, indiferent de condiţiile climaterice de la suprafaţă, protejând-o de toate riscurile de poluare.

Apa minerală naturală necarbogazificată (plata) Bucovina este o apă echilibrată din punct de vedere al conţinutului de minerale, adică nu conţine minerale în exces care să-i dea un caracter specific: nu este o apă magneziană, calcică, potasică, sodică, sulfatată sau feruginoasă. Are un reziduu sec de 78 mg/l si un pH de 7,35, foarte apropiat de cel al sângelui uman.

Datorită acestor atribute, apa minerală naturală necarbogazificată Bucovina este certificată de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului – Alfred Rusescu pentru a fi folosită în alimentaţia bebeluşului.

Fie că vorbim de apa de izvor sau de apa de masă, trebuie să avem în vedere caracteristicile care le deosebesc de apa minerală naturală. Cea mai importantă caracteristică este zona de provenienţă. Astfel, apa de izvor este o apa extrasă dintr-o zona curăţată, suficient filtrată pentru a o face potabila, dar sensibilă la modificările climatice şi la poluarea de la suprafaţă. În special pentru apele de şes sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotrivă, secetoase, pot afecta conţinutul de minerale şi microorganisme, uneori apa pierzându-şi potabilitatea. Apa de masă este fie o apă de fântană ce provine dintr-un acvifer în urma forării stratului/stratelor permeabile sau prin altă metodă, fie o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, iar nivelul apei de izvor este deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc.

Consumul de apă în cantităţi suficiente ( in jur de 2 l pe zi), precum şi calitatea acesteia reprezintă doua cerinţe esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului uman.

Bucuresti, 16.02.2012

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.