free download 78 travel guides written by experts

Riders in the Storm. BMW Motorrad prezintă primul roman de benzi desenate la Comic Con Germania

Începând cu această lună, BMW nu străbate doar drumuri din lumea reală, ci porneşte şi într-o aventură în universul poveştilor animate. În colaborare cu publisher-ul Panini Verlags GmbH, un roman de benzi desenate botezat “Riders in the Storm” a prins contur, având ca dată de publicare luna Octombrie 2016.

Textul şi imaginile sunt furnizate de către autorul şi graficianul croat Darko Macan. Pentru ilustrarea acestui proiect a fost posibilă cooptarea artistului italian Riccardo Burchielli, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul benzilor desenate, acesta lucrând în trecut cu publisher-i din Statele Unite ale Americii precum DC Comics, Marvel şi Dark Horse. “Mulţi dintre noi suntem familiarizaţi cu benzile desenate din copilărie şi acolo am văzut pentru prima dată supereroi şi lumi fantastice, ulterior adaptate pentru marele ecran. Oamenii din spatele acestor poveşti sunt la fel de fascinanţi. Riccardo Burchielli este un pasionat de motociclete şi cu ajutorul lui avem posibilitatea să aflăm cum prinde contur o poveste de benzi desenate. Bineînţeles, ne asigurăm ca eroii din poveştile lui să aibă la îndemână motocicletele adecvate,” a declarant Dr. Ralf Rodepeter, responsabilul cu Marketing şi Product Management din cadrul BMW Motorrad.


Aşadar, cine sunt eroii care luptă din şaua motocicletei împotriva răului? Makani – inspirat de un model de tatuaje din viaţa reală – Makani Terror – este o poliţistă. Partenerii ei sunt un lup cu puteri excepţionale, motociclista Eve – pasionată de curse de motociclete şi artistul stradal Nikki Animah. De asemenea, mai sunt misterioşii membri Black Riders – la rândul lor inspiraţi din viaţa reală. “Acesta este un proiect foarte special pentru noi şi este o mare onoare şi plăcere să putem colabora cu BMW Motorrad,” spune Hermann Paul, director al Panini Verlags GmbH. “Artistul şi desenatorul se distrează de minune, iar noi aşteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatul extravagant al acestui mix de fantezie, aventură şi mister. Seria de benzi desenate este concepută ca o ediţie limitată, aşa că va fi un obiect foarte dorit de colecţionarii din întreaga lume,” a continuat Paul Hermann.

“Riders in the Storm” este un proiect special pentru Riccardo Burchielli pe plan personal, de asemenea: suplimentar faţă de pasiunea lui pentru desene şi benzi desenate, italianul este un un motociclist fanatic. Hobby-ul îi aduce de multe ori inspiraţie pentru poveştile sale, care au loc într-un format neobişnuit, în care eroii se confruntă cu forţele întunericului, ca mai apoi să revină ca o pasăre Phoenix din propria cenuşă. După cum însuşi Burchielli mărturiseşte, motociclismul este despre “felul în care interacţionezi cu mediu din jurul tău şi cu peisajele pe care le traversezi. Este un sentiment de libertate care vine din abilitatea de a te mişca fără constrângeri, asemenea unui cowboy. De asemenea, este influenţat de legătura ta cu motocicleta, care întotdeauna îţi este un prieten loial. Şi nu în ultimul rând, este vorba de relaxare totală. Când pilotezi o motocicletă, doar la asta te concentrezi. Nu te mai poţi gândi la altceva – eşti cu adevărat liber în acel moment.” În “Riders in the Storm”, el reuşeşte să îmbine două mari pasiuni ale sale: desenatul şi motocicletele.

BMW Motorrad şi Panini au prezentat proiectul pentru prima data în cadrul Comic Con Germania şi alături de Riccardo Burchielli vor fi prezenţi şi la BMW Motorrad Days, în weekendul 1-3 iulie, la Garmisch-Partenkirchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *