metalshow

Richard al III-lea

Un spectacol din Arhiva de Aur Richard al III-lea de William Shakespeare este propunerea pe care Casa de Producție TVR o face pentru luni, 28 noiembrie, ora 21.10. Spectacolul va fi difuzat pe TVR 2, cu reluare în 5 decembrie la 00.40
Adaptarea TV – Ion Barna după traduceri de Ion Barbu, Romulus Vulpescu, Dan Duțescu, Barbu Solacolu și Florin Nicolau.

Spectacol înregistrat în anul 1969 în studiourile TVR.

În distribuție: Ion Marinescu, Eugenia Bădulescu, Gheorghe Cozorici, Constantin Rauțchi, Olga Tudorache, Emanoil Petrut, Gheorghe Oancea, Gheorghe Dinică, Anda Caropol, Boris Ciornei, Dinu Ianculescu, Mihai Dogaru, Adrian Georgescu, Nelly Sterian, Matei Gheorghiu, Dem Radulescu, Ștefan Tapalagă, Radu Cazan.
Decoruri și costume Vasile Rotaru
Regia artistică Ion Barna

La TVR 2, o seară de neuitat pentru iubitorii Thaliei – Richard al III-lea de William Shakespeare, în regia lui Ion Barna. Prin valoarea distribuției – un spectacol document, iar prin calitatea artistică – un spectacol eveniment.

Realizat în studiourile TVR în anul 1969, spectacolul ne oferă o imagine semnificativă prin forța creatoare a regretatului Ion Marinescu, în rolul titular, interpret care a atras admirația publicului și a criticilor prin evoluții strălucite pe scenele din Craiova, Oradea și Bucuresti, dar și în teatrul radiofonic si de televiziune. Alături de el, îi veți putea revedea pe Olga Tudorache, Gheorghe Cozorici, Elena Bădulescu, Gheorghe Dinică.

Vă spuneam în luna ianuarie că ”anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare.
Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță”.

Vă mulțumim că ați făcut parte din programul Shakespeare 400 și că ați sprijinit promovarea lui!

Program difuzare Richard al III-lea
* TVR 2                    luni, 28 noiembrie, ora 21.10 și luni 5 decembrie, ora 00.40
* TVR Internațional    sâmbătă 3 decembrie ora 17.30

Pe TVR 3, puteți vedea sâmbătă, 3 decembrie, la ora 19.50 și duminică, 4 decembrie, la ora 7.50 Iașii în carnaval – de Vasile Alecsandri
Cu: Dorin Andone, Petre Băcioiu, Octavian Lăluţ, Marius Bodochi, Grigore Chiriţescu, Anda Chirpelean, Miriam Cuibus, Ion Marian, Călin Nemeş, Victor Nicolae, Marius Olteanu, Bucur Stan, Daniel Szallosi, Lucia Wanda Toma, Melania Ursu.
Adaptare scenică: Victor Ioan Frunză
Decor și costume: Adriana Grand
Muzica: Călin Apostol, Traian Hudea, Marius Simiti
Ilustraţia muzicală: Bucur Stan
Lumini: Ion Vuşcan
Spectacol preluat de la Teatrul Național din Cluj
Premiul UNITER pentru regie și scenografie – 1989
Redactor: Lucia Hossu Longin
Regia artistică: Victor Ioan Frunză

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Producător coordonator: DEMETER András István

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *