free download 78 travel guides written by experts

Rialiti Soc, din nou Romania adevarata la televizor, pe TVR 3 , sambata, 15 ianuarie

Rialiti şoc este o emisiune realizată ca o călătorie în imagini prin România profundă. În fiecare sâmbătă, cu începere de la ora 21.00, fiecare studio teritorial TVR 3 prezintă câte un episod al realităţii contemporane. Mâine, Studioul din Bucureşti al TVR 3 demonstrează care sunt temerile, credinţele şi poveştile inventate de români despre extratereştri.

Realizatoarea Camelia Robe, alături de Remus Ţigoianu care semnează imaginea, au luat pulsul străzii în privinţa acestui subiect.

“Am cercetat medii diferite de la studenţi până la navetişti, pentru a vedea cât sunt de dispuşi să dea crezare unor campanii din media, cu precădere cea electronică, privind iminenţa unor invazii şi dezastre care pun la încercare planeta”, spune realizatoarea Camelia Robe.

“La filmările pentru această ediţie, a fost deajuns ca cineva să se uite insistent pe cer şi majoritatea trecătorilor de la Gara de Est sau de la Gara Basarab a ridicat privirea; câţiva, puţini, s-au arătat dispuşi să creadă că bântuie lumini ciudate; cei mai inventivi au început să improvizeze episoade SF : “Tocmai văzuseră”, „pe cuvânt de onoare”, croşetează iute detalii hollywood-iene despre nave extraterestre. Majoritatea era însă copleşită de grijile cotidiene şi simţea problemele terestre mult mai apăsătoare decât ameninţările extraterestre.

Studenţii s-au arătat cei mai sceptici şi au făcut o analiză critică a textelor care bântuie internetul şi mailurile cu tot felul de scenarii.

Emisiunea nu este o discuţie despre existenţa sau inexistenta extratereştrilor, ci despre măsura în care ne lăsăm antrenati de aceste informaţii atât de amestecate şi de amplu orchestrate; cât discernem între ce e credibil faţă de ce e manipulare şi ficţiune”, mai spune realizatoarea Camelia Robe.

Bucuresti, 14.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *