free download 78 travel guides written by experts

RFI, RFI Romania, FRANCE 24 si Fundatia GoodPlanet prezinta

„Impreuna pentru obiectivele de dezvoltare ale mileniului”

RFI, RFI România, FRANCE 24 şi Good Planet au realizat un proiect comun pe tematicile „Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului” (ODM). Proiectul pune accent pe soluţii de combatere a sărăciei, de îmbunătăţire a sistemelor de sănătate şi educaţie, precum şi de mobilizare a populaţiei în favoarea mediului, având ca termen anul 2015.

RFI România îşi va concentra atenţia asupra proiectului „Martorii lumii” („Temoins du Monde”), în cadrul căruia sunt programate o serie de reportaje în emisiunile „Planeta Verde”, „Zebra” şi „Sănătatea FM”. Proiectul, dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene, tratează subiecte din zece tări est-europene. Echipa formată din jurnalistul Ştefan Popescu şi fotojurnalistul Christian Silva a realizat deja reportaje în Albania, Kosovo şi Muntenegru.

“Reportajele ating probleme din domeniul sănătăţii, educaţiei şi mediului înconjurător în aceste tinere democraţii. Sunt probleme ce trebuie aduse în atenţia publică pentru că pun accent pe subiecte sensibile, comune pentru întreaga regiune sud-est europeană.” spune Cornel Ion, directorul RFI România.

Seria de emisiuni realizate de RFI România cu susţinerea Comisiei Europene va include 30 de reportaje în 10 ţări învecinate: Albania, Kosovo, Muntenegru, FYROM (Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei), Armenia, Azerbaidjan, Bosnia, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Un dispozitiv redacţional unic în perioada 2011-2013

Acest dispozitiv redacţional unic îşi propune să fie ascultat, văzut şi înţeles de un public cât mai diferit, dar atât de apropiat, de la pescarul brazilian până la vânzătoarea din China, de la artistul german până la fermierul afgan… Poveşti de viaţă care să sensibilizeze şi să informeze:
· pe RFI se difuzează cincizeci de emisiuni pe subiecte ca sănătatea, educaţia, mediul şi noile mijloace massmedia, în cadrul „Priorité Santé”, „7 milliards de voisins”, „C’est pas du Vent!” şi „L’Atelier des medias”,
· pe RFI România sunt programate reportaje în emisiunile „Planeta Verde”, „Zebra” şi „Sănătatea FM”,
· pe FRANCE 24 emisiunea „Objectif Espoir” prezintă o serie de 20 de reportaje de 12 minute privind iniţiativele pozitive de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă în lume, o dată la două săptămâni, în limbile franceză, engleză şi arabă,
· Fundaţia GoodPlanet a realizat la rândul său 523 de noi interviuri în 16 ţări şi a turnat peste 463 de ore de film. Toate aceste portrete au fost reunite în 3 filme tematice: „Întrebări despre sărăcie”, „Întrebări despre sănătate”, „Întrebări despre educaţie”.

Producţiile comune, materialele video şi audio, vor sta la dispoziţia publicului interesat într-o expoziţie intitulată „7 milliards d’Autres”. Din 17 septembrie 2011 FRANCE 24 difuzează o serie de 28 de programe scurte tematice privind ODM, realizate de GoodPlanet.

În parteneriat cu Uniunea Europeană.

Bucuresti, 30.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *