free download 78 travel guides written by experts

Rezultatele financiare ale BCR pentru primele noua luni din anul 2014:

profit operational de 1,5 miliarde LEI, curatare extinsa a bilantului, rata creditelor neperformante in scadere cu 10%

Elemente principale1:
· Creştere încurajatoare a bilanţului de credite performante către persoane fizice şi stabilizare precum şi îmbunătăţire a calităţii portofoliului de credite pentru companii; creştere a capacităţii de a atrage depozite şi rezultate excelente în vânzareaa fondurilor de investiţii administrate de Erste Asset Management.
· Rezultate performante în ceea ce priveşte creditarea în reţeaua retail; majorarea cu 390, respectiv cu 80 de procente a volumului împrumuturilor ipotecare, respectiv de consum, sprijină revenirea pe creştere a afacerii.
· Progres continuu în rezolvarea moştenirii istorice de credite cu probleme, ca rezultat al accelerării curăţeniei în bilanţ; reducere semnificativă a volumului total şi a ratei aferente de credite neperformante.
· Atingerea ţintelor de venituri şi cheltuieli, stabilită în planul de redresare a băncii din 2012, este susţinută de atenţia continuă acordată măsurilor de eficienţă şi productivitate.
· O rată a solvabilităţii aflată la maximul său istoric, demonstrează capacitatea şi angajamentul BCR de a sprijini revenirea creditării sănătoase, atât în reţeaua Retail cât şi în reţeaua Corporate, consolidând capacitatea de a genera venituri robuste din activitatea de bază.

“Rezultatul net din primele nouă luni ale anului este influenţat în mod semnificativ de o majorare substanţială a provizioanelor de risc, având în vedere faptul că am angajat toate eforturile pentru a derula o curăţare extinsă a portofoliului de credite neperformante. Până la finalul anului, obiectivul nostru este să reducem portofoliul de credite neperformante de la un sfert, până la jumătate, în funcţie de condiţiile pieţei.

Alături de rezolvarea accelerată a moştenirii istorice de credite cu probleme, cel mai important aspect este faptul că BCR a revenit puternic în piaţă. Cota de piaţă a băncii se situează deja la 25% din creditele ipotecare nou acordate şi observăm, per ansamblu, o creştere substanţială a creditării garantate şi negarantate. Vom continua să ne întărim capacitatea de a fi competitivi prin intermediul reţelei retail şi corporate.

Nu în ultimul rând, am stabilit o prioritate strategică şi facem progrese către consolidarea unei culturi corporative bazate pe înţelegerea rolurilor inter-funcţionale şi o abordare de afaceri concentrată pe client. Acest demers este susţinut, printre altele, de programe în cadrul cărora toţi managerii din companie activează pentru cel puţin o săptămână in reţeaua de unităţi, cu scopul de a experimenta si culege impresii privitoare la funcţionarea băncii”, a declarat Tomas Spurny, CEO al BCR.

1 Toate datele financiare de mai jos sunt ne-auditate, rezultatele de afaceri consolidate ale Grupului Banca Comercială Română (BCR) pentru primele nouă luni ale anului 2014 (1-9 2014) conform IFRS. Dacă nu este stipulat altfel, rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2014 (1-9 2014) au fost comparate cu rezultatele financiare de pe primele nouă luni ale anului 2013 (1-9 2013). De asemenea, dacă nu este stipulat altfel, cursurile de schimb valutar folosite pentru conversia în euro a cifrelor sunt cele furnizate de Banca Centrală Europeană. Contul de profit si pierdere este calculat folosind cursul mediu de schimb valutar pentru 1-9 2014, adică 4.4478 RON/EUR, când se face referire la rezultatele din 1-9 2014 şi cursul mediu de schimb valutar pentru1-9 2013, adică 4.4094 RON/EUR, când se face referire la rezultatele de pe 1-9 2013. Bilanţul la 30 septembrie 2014 şi la 31 decembrie 2013 sunt calculate folosind cursurile de schimb valutar de închidere de la datele respective (4.4102 RON/EUR la 30 septembrie 2014 şi respectiv 4.4710 RON/EUR la 31 decembrie 2013). Toate diferenţele exprimate în procente se referă la cifrele în RON.

Bucuresti, 30.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *